Nya datum under hösten 2019!

Älskande par

Gudomlig Njutning är vår mest populära kurs, med hittills 100 kurstillfällen och snart 1.200 deltagare sedan vi höll kursen första gången 2004! Och vi har fortfarande inte tröttnat. Vi ser värdet i kursen – år ut och år in får vi fantastisk respons från tidigare kursdeltagare, vilket vi förstås uppskattar enormt, och det bidrar storligen till att ge oss motivation att fortsätta med vår kursverksamhet.

”Tack för en jättefin kurshelg med er.
Den har räddat vårt äktenskap och vi är nu som nykära! Underbart. Stort tack!”

Vi får ständigt höra att denna kurs har inneburit en nystart, en början på något helt nytt i kärleken och samlivet. Våra kurshelger är också vigda åt känslor av förälskelse, passion och upphetsning och de som deltar får många verktyg som ökar såväl intimitet som sexuella upplevelser.

Den verkligt stora hemligheten bakom ett fantastiskt sexliv är inte teknik – det är kommunikation, närvaro och öppenhet. Det finns vetenskaplig forskning som bekräftar att den viktigaste faktorn för kvinnors orgasmförmåga är just kommunikation med partnern. Vi ger er verktyg för detta.

”Jag tycker att kursen var mycket välordnad och vacker. Information såväl innan som under var mycket bra och inspirerande. Ni skapade en trygg, varm och tillåtande stämning.

Vi har också berättat om kursen för valda vänner och bekanta och många blir såklart nyfikna.”

Vi öppnar upp för mer självkärlek – vilket är grunden både för att kunna ge och ta emot kärlek fullt ut, och vi inbjuder till en mer sexpositiv attityd, som ger dig möjlighet att njuta mer på alla sätt. Vill ni njuta mer av livet, relationer och sex är detta parkursen för er!

Vi har gjort en del ändringar i höstens kursschema, vilket bland annat innebär att novemberkursen flyttats till oktober, eftersom vi ska vara med på en tantrafestival i Stockholm samma helg som novemberkursen skulle ha – 22-24 november. Men det finns fortfarande platser kvar för nyfikna och kärlekslystna par i september och oktober.

Passa på att boka plats för dig och din partner, innan platserna tar slut på just det datum som passar er bäst!

Linje
Kursdatum i Stockholm hösten 2019:
• 20 – 22 september 2019
(platser kvar)
• 25 – 27 oktober 2019 • OBS! Nytt datum!
(platser kvar)

Linje

Kurslokalen
Linje

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Annonser

100 gånger Gudomlig Njutning!

callejennie_ee_2011

Under 2019 kommer vi att hålla denna grundkurs för par för 100:e gången sedan vi började, sommaren 2004 (vi har nu hållit kursen 97 gånger). När vi började hålla vår parkurs var vi entusiastiska, vi brann för det vi ville skapa, men hade förstås ingen aning om hur bra det skulle gå, att vi faktiskt kunde utveckla vår kursverksamhet till vår centrala yrkesverksamhet. Men så blev det.

Det som började med en dröm, en vision om kärlek, är nu alltså vår företagsverksamhet sedan många år tillbaka, och det känns oerhört inspirerande och roligt. Responsen vi får är ofta översvallande, och jag tänker att det i minst lika hög grad som vår insats handlar om att vi skapar magiska rum av tillåtelse, trygghet, uppmuntran – och även lite äventyr.

Förutom grundkursen Gudomlig Njutning har vi även breddat vår verksamhet med andra kurser, som vänder sig till såväl par som enskilda, med inriktning på olika ämnen – exklusiva kurser på franska slott, kvinnokurser, manskurser, BDSM, Tantra och mer därtill. På dessa 15 år har vi hållit en bra bit över 300 kurser av olika slag, och det har givit oss en unik erfarenhet – inte bara som kursledare, men framför allt vilka behov många tycks ha, samt på vilka områden det behövs mest upplysning och inspiration.

Vi hoppas förstås att ni som är intresserade av våra kurser också någon gång tar chansen att kasta er ut i ett kärleksfullt äventyr där ni kan växa – både som individer och som parter i relationer, förbättra närvaro, intimitet, kommunikation, glädje, njutning och livskvalitet.

Välkomna!

Linje

För att få en känsla av vår entusiasm och glöd inför kurserna kan man gärna på hemsidan Cirkus Eros läsa en intervju som Ylva Maria Thompson skrev våren 2004, alldeles innan vi skulle hålla vår första kurs:
Calle och Jennie – Gudomliga Njutare! »

callejennie_ylva_2004

Bara ett år senare, 2005, intervjuade Ylva Maria ett väldigt entusiastiskt par som gått vår kurs, och den intervju går också att läsa på Cirkus Eros:
Annika och Knutte har gått på sexkurs »

Den norska erotiska tidskriften Cupido blev intresserade av våra kurser, och 2008 kom Hanne Grasmo, en av tidningens skribenter, med sin make på kurs, och även detta reportage finns med på vår hemsida Cirkus Eros:
Nakne og kåte på kjærlighetskurs »

Medias nyfikenhet på vår verksamhet har fortsatt, i såväl Sverige som i andra länder – vi har varit omskrivna, intervjuade, filmade och publicerade i tidningar, tidskrifter, radio och TV i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike m.m., och det har inte slutat. Du kan se lite smakprover även på detta på vår hemsida Cirkus Eros:
Cirkus Eros i media »

trekant_yabyum_584

Linje

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Gudomlig Njutning – snart på engelska!

Art of Devotion

We are now presenting an all new workshop in English – based on our first, and longest running workshop in Swedish. Gudomlig Njutning has been around since we started our business back in 2004. Over the years, we have had almost 90 of these workshops, with more than a 1,000 participants, and after getting a lot of requests for a couple’s workshop in English, we have finally decided to give it a go. We want to expand…

Anglo-American flagIn short, The Art of Devotion is an English version of Gudomlig Njutning, our immensely popular introductory workshop for couples in Sweden – which also is the backbone of our whole teaching enterprise, getting amazing reviews all through. We dare to say that we present the best love workshop for couples in Sweden.

The Art of Devotion is a playful and inspiring way to have more love, sex, freedom, presence, pleasure, life, desire, lust, playfulness and joy in your life. We offer you and your partner to find a playful way to delve into your relationship, to make a new discovery of what made you fall in love with each other from the start, and to find new reasons to fall in love again.

Check out the website for The Art of Devotion! »

Älskande par

Mer om oss i media…

Om oss i Expressen 140604

2014 har börjat fantastiskt, och verkar fortsätta i samma spår. Efter ett drygt halvårs paus för parkurserna, eftersom Jennie varit gravid, så kom vi igång i februari med Gudomlig Njutning igen – och varenda kurs sedan dess har blivit fullbokad. Fyra kurser under våren, och nu har även vår jubileumskurs under sommaren blivit fullbokad. Och som det inte var nog har fyra par redan bokat sig på kurserna i oktober och november.

Vi har alltid fått positiv media, men sådant kan man aldrig få för mycket av. Redaktionell text är bästa reklamen, och är det dessutom redaktionell text med intervjuer av tidigare kursdeltagare, som verkligen gillade vår kurs och rekommenderar den till andra, så är det förstås ännu bättre än bäst. Lägger man dessutom därtill ytterligare en kompletterande artikel med intervju av oss, så blir effekten förstås ännu större.

I Expressen den 4 juni (nätupplagan) kom det två artiklar, just på det sättet. I den del av Expressen som handlar om hälsa, och specifikt då sex och relationer, kan man nu läsa en intervju med ett par som deltagit på Gudomlig Njutning (”Sexkursen gav deras relation en nytändning”), och så en intervju med oss (”Jennie och Kalle håller erotikkurser”). Inte så dumt.

Linje

Tips på sköna kärleksövningar, från intervju med oss:

Jennies och Calles övningar som ni kan göra hemma:

• Den ena partnern sitter i den andres knä, med ansiktena vända mot varandra, med eller utan kläder. Andas växelvis nära varandras munnar, så att ni turas om att andas in och ut i den andras mun.

• Sluta ge varandra kritiserande kommentarer och lyft i stället varandra genom att ge komplimanger, och svara bejakande på dem. Den ena säger till exempel ”Du har ett vackert leende”, och den andra svarar ”Jag har ett vackert leende”.

• Ha ögonkontakt och ta i varandra när ni pratar, särskilt om ni pratar om något jobbigt. Beröring sänker stressnivån och behovet att försvara sig.

Linje

Utdrag ur intervjun med Kristina och Peder, som varit på kurs med oss:

På vilket sätt har ert sexliv förändrats efter kursen?

– Direkt efteråt var vi som höga och liksom exploderade i känslan vi hade med oss, minns Peder. Vi var som nyförälskade igen. Allt jag börjat ta för givet hade väckts upp och jag påmindes om vilka egenskaper jag en gång föll för hos Kristina.

Kristina håller med om att övningen blev en nytändning.

– Vi gick som på moln och var jättekära och kåta i flera dagar. Kursen tog vårt sexliv till en helt annan nivå. Du sa till och med att du varit lurad tidigare, ”som hållit på med det där andra sexet hela livet”, säger hon till Peder.

– Ja, vi drar ut på orgasmerna mycket mer nu. Och det är lika skönt att ge dig njutning som att få njutning.

– Orgasmerna är inte längre kvittot på bra sex. Jag måste inte njuta lika mycket som Peder varje gång, och tvärtom. Och vi hånglar fortfarande varje dag, säger Kristina och glittrar med ögonen mot Peder.

Den övriga relationen har också förändrats efter kursen. De vågar uttrycka sina behov mer och respekterar varandra bättre. De ger varandra mer komplimanger och är mycket mindre irriterade på varandra nu.

– När vi inte tar i varandra märks det direkt. Då är någon av oss sur och då pratar vi om det, säger Kristina.

– Det är nog vanligt att par inte vågar prata om sex och lust, speciellt om sexlivet inte är så bra, tror Peder. En kurs kan säkert rädda många relationer. Det värsta som kan hända är att man känner ”det här var inget för oss”.

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

10-årsjubileum för Gudomlig Njutning!

Parkurs med Calle & Jennie

Sommaren 2004 höll vi vår första parkurs. Vi hade förstås ingen aning om vilka slags kursdeltagare vi skulle få, men trodde väl att det skulle bli mest ”alternativmänniskor”, vad det nu är för något. Så blev det inte. Det kom Svensson, Andersson, Karlsson och Lindberg. Typ. Ett tvärsnitt av vad vi skulle kalla normala, vanliga svenskar. Och så ett norskt par. Intressant nog har denna sammansättning i stort sett fortsatt. Vi har i skrivande stund haft snart 700 deltagare på Gudomlig Njutning, och det är en hyfsad andel just norska par.

Många har frågat oss genom åren vilka sorters människor som går våra kurser, och då har vi verkligen kunnat säga att det är helt vanliga människor från alla hörn i samhället. För så är det. Det man möjligen skulle kunna se som en tendens, är att det har varit en större andel entrepenörssjälar, egna företagare, chefer, frilansare. Folk som är vana att ta ansvar och ändra på sådant de tycker har en utvecklingspotential. Vi har även sett en tydlig andel personer inom vården – läkare, sjuksköterskor, psykologer m.m. Också människor som är vana att tänka att man kan fixa det som är fel.

Men framför allt handlar det om människor som vill mer, som vill utvecklas på alla områden i livet – även det som har med sex, kärlek och relationer att göra. En av de vanligaste kommentarerna vi får är varianter av ”jag trodde att det var en sexkurs, men det var ju personlig utveckling”. En kvinna som arbetat med ledarskapsutveckling i 20 år ansåg att Gudomlig Njutning var den bästa ledarskapskurs hon någonsin gått. Man ser det man behöver se, och man lär sig det man behöver lära sig.

Vi är både stolta och tacksamma för att vi har kommit så här långt. När vi började för snart tio år sedan hade vi aldrig anat att vi tio år senare har hållit över 200 kurser, att vi är ledande i Sverige på området, att vi har fått en hel mängd kollegor, och att vi också har varit med om att utbilda våra kollegor – nästa generation sexualupplysare.

Denna vår har vi fått fler anmälningar till parkurserna än någonsin, och varenda en av grundkurserna Gudomlig Njutning har blivit fullbokad. Det är förstås alldeles fantastiskt, och därför har vi bestämt att vi ska ha en till kurs i sommar – som då faktiskt blir vår jubileumskurs. Ni som anmäler er till den kan räkna med lite extra överraskningar. En ”goodie bag”, självklart, välkomstdrink med champagne, och förmodligen lite annat skoj också. Inte för att det behövs, men för att vi gärna vill fira att vi har varit så ihärdiga.

Fira 10-årsjubileum med oss! Oavsett om du aldrig har gått kurs med oss förr (då är det verkligen på tiden), eller om du har varit med förr, men vill ha nytt bränsle till er kärlekseld, så är sommarens jubileum förstås en alldeles särskild begivenhet. Vårens kurser är fullbokade (bara plats kvar för ett enda par, i maj), så vill ni inte vänta till i höst, då vi dessutom kanske höjer priset en smula, så är det julikursen som gäller.
Ni kan anmäla er på denna sida. Välkomna!

Linje

Mediarespons:

Ylva Maria Thompson gjorde en intervju med oss alldeles innan vi skulle börja hålla vår första kurs – alltså nästan exakt tio år sedan.
Gudomliga Njutare – intervju med Calle och Jennie, av Ylva Maria Thompson.

Expressen slog till med ett helt mittuppslag, en notis på förstasidan samt hela löpet över hela landet, 3 augusti 2008. Det gav oss förstås en hel del uppmärksamhet, och en viss ökning i anmälningsfrekvensen.
Gå på sexkurs – få ett hetare sexliv

Det har blivit vansinnigt mycket media genom åren, så detta här ovan är bara ett par exempel. Vi har flera gånger varit med i den norska erotiska tidskriften Cupido, svenska tidningar och tidskrifter som Expressen, Aftonbladet, DN, Amelia, Leva – och fler därtill. Vi har varit med i fransk TV, tysk TV, norsk TV (NRK – Trekant) och svensk TV – som t.ex. Fråga Olle-dokumentären, Z-TV, Halal-TV, Expressen TV, TV8, TV4 – och lite till.

Det blir förstås mer framöver – radio, TV och annan media. Intresset för vårt arbete tycks aldrig sluta, och det är vi förstås oerhört glada för. Vi har inte behövt lägga många kronor på annonsering genom åren…

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Nu börjas det igen!

Jennie - gravid, och med vår dotter Disa

Efter ungefär nio månaders uppehåll med Gudomlig Njutning så är vi nu på banan igen. Jennie blev gravid i januari 2013, och efter sista kursen i maj 2013, samt vår Kärleksretreat i juni 2013, så har Jennie tagit ledigt från allt kursande för att ägna sig åt graviditet och barnafödande. I oktober förra året föddes vår starkt efterlängtade och innerligt önskade lilla Disa, något som verkligen bringat mycket glädje och kärlek till vår familj.

Planen har varit att återuppta parkurserna så fort Disa är så pass stor att hon kan vara utan oss i flera timmar, och nu verkar det som att hon trivs alldeles förträffligt med sin mormor, vilket gör att vi nu kan genomföra vår plan. Det känns roligt och spännande – inte minst eftersom det verkar finnas ett rejält uppdämt intresse för våra kurser. Vi har fullbokat på både kursen i februari och mars. Det finns fortfarande platser kvar i april och maj, men kanske behöver vi sätta in en extra kurs i sommar också.

Om vi håller en Gudomlig Njutning i sommar så blir det också ett lite extra kul jubileum, eftersom den allra första gången vi höll denna kurs var på sommaren 2004 – vilket då gör att en sommarkurs blir den perfekta 10-årsjubileumskursen. I februari blir det också 60:e gången vi håller denna specifika kurs, vilket jag tycker är lite imponerande bara det.

Gudomlig Njutning är vår mest färdiga kurs, skulle man kunna säga. Den har vi haft så många gånger, med så många deltagare, att vi har hunnit finslipa den rejält med åren. Men alldeles färdigt blir ju ingenting – vi ändrar och småfixar allteftersom, inte minst med tanke på att vi själva ständigt utvecklas och lär oss mer, om oss själva, om sex, om kärlek och allt det vi fyller våra kurser med.

Så – nu är vi taggade! Det känns enormt roligt, spännande och inspirerande att komma igång med parkurserna igen. Vi hoppas förstås också att om du aldrig har varit på en av våra parkurser, så tar du chansen snart. Ta med dig din partner, och upplev något helt nytt och revolutionerande för ditt kärleksliv!

Illustrerade samlagsställningar

Om du vill veta mer om våra andra kurser, så kan du läsa om dem på Cirkus Eros.

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Tantrakvällar med Calle & Jennie Rehbinder!

Du som tycker att Gudomlig Njutning är för stark tobak för dig att börja med, och vill ha en enkel introduktion till tantra, eller du kanske vill ha bättre sex, eller vill bli bättre på att kommunicera – eller för dig som bara vill bli mer lekfull och njuta mer av livet – Tantrakvällarna är till för dig!

Under våren 2013 erbjuder vi vi en rad inspirerande kvällskurser, med ett antal olika teman – Kärlekens 9 språk (som vi redan har haft, i januari), tantrisk andning med energiorgasm, introduktion till tantra och mer därtill.

Fyra schemalagda tantrakvällar har vi hittills bokat i år bokat (det kommer fler framöver), med olika teman inom våra ämnen kärlek, sex, relationer och kommunikation. Våra tantrakvällar har en stark betoning på det ”mjuka”, och innehåller inte explicit erotiska moment, eller nakenhet. Även du som är blyg och försiktig kan alltså våga komma!

Linje

Säsongens andra kurskväll
– Fredag 15 februari –
tantrisk andningsorgasm!

Vår andra kurskväll för säsongen kommer att fokusera på praktisk tillämpning av andning, rörelse och energicirkulering. Vi erbjuder dig en effektiv introduktion till extatiska andningstekniker och energicirkulering.

Vi lär ut tantrisk andning och visualiseringstekniker för energicirkulering – för att du ska kunna uppnå energiorgasm, och känna kundalinienergin bubbla ut i hela kroppen!

Vi har tio års erfarenhet av denna orgasmteknik, och har stor erfarenhet av att förmedla den vidare – på våra kurser, förstås, men vi har också gjort det på norsk TV (NRK:s Trekant), på separata kvällskurser, festivaler och mer därtill.

Denna enkla andningsteknik, kombinerat med bäckenrörelser och inre visualisering av energirörelser i din kropp, kan ge dig omskakande helkroppsorgasmer, extatiska skrattorgasmer och klimax du inte visste att du kunde uppleva.

Det är lätt att ta till sig denna teknik, och du kan förstås omedelbart få effekt i ditt sexliv, men inte bara där – att bli mer medveten om sin andning kan höja livskvaliteten på alla områden. Generellt kan man säga att vi människor andas för lite. Detta är en inbjudan att ändra på det.

Du kan andas dig till en orgasm som inte är genital, utan en helt annan slags sensation. Du behöver inte ens stimulera könet för att få denna orgasm. Det är helt andra kroppsfunktioner du använder.

Med avancerad hjärnröntgen har amerikansk forskning intressant nog alldeles nyligen kunnat påvisa att denna typ av klimax stimulerar exakt samma centrum i hjärnan som en genital orgasm.

Se gärna ”Thinking Off” med Barbara Carrellas på Discovery Health – vår vän och kollega Barbara använder i detta reportage samma teknik som vi lär ut på våra kurser, och det är det du kommer att få lära dig denna kväll.

Kom och pröva – du har inget att förlora, mycket att vinna!

Linje

Tantrisk andningsorgasm
Workshop med Jennie & Calle Rehbinder
Fredag 15 februari 2013, 19.00
Touch Center, Väringgatan 25, Stockholm
Pris: 250:-

Alla övningar är individuella, så denna kväll passar för såväl enskilda som par. Ha gärna mjuka och bekväma kläder som du kan röra dig i.

Tag gärna med dig en god vän, så kan ni uppleva detta tillsammans!

Anmäl dig till kvällens evenemang här »

Linje

Fler tantrakvällar:

Linje
Tantralek
Söndag 3 mars 2013
En kvällsworkshop med en lekfull introduktion till tantra.
Linje
Innerlig kärlek – för par
Söndag 17 mars 2013
En lekfull introduktion till mer kärlek, bättre sex, mer njutning och högre livskvalitet i relationer.
Linje
Läs mer på infosidan om våra tantrakvällar »

Om du vill veta mer om våra andra kurser, så kan du läsa om dem på Cirkus Eros.