Pedagogisk metod

Vi varvar teori, praktik och samtal. En del av det vi praktiserar är Tantra-övningar, men en hel del är också från annat håll. Vi kallar inte kursen en Tantrakurs, eftersom vårt fokus inte är själva redskapet, snarare än målet – ökad lust, kärlek, intimitet och njutning.

Som pedagogiska redskap använder vi oss av en mängd lekar och övningar för kursdeltagarna, som t.ex. olika intimitetsövningar, smekövningar och andra lekar för att öva upp kommunikation, lyhördhet och njutningsförmåga, liksom rena tekniska övningar som t.ex. andnings- och energiövningar, samt hur man hittar och stimulerar G-punkten och andra erogena zoner.

Vi använder även oss själva som pedagogiska redskap, och visar de flesta övningar innan ni gör dem – Show & Tell – för största möjliga tydlighet och förståelse. Vi visar kommunikationslekar, beröringsövningar, andningstekniker, massage och allt ni behöver veta, för bästa möjliga pedagogiska effekt.

Tantracollage

Detta innebär i praktiken att alla är fullt fria att välja att vara fysiskt nakna under i stort sett hela kursen, utom under första timmen, då vi har en introduktion och presentation. Det är absolut inte obligatoriskt att vara naken, men det är förstås mest praktiskt så, eftersom många övningar involverar hudkontakt och närhet.

Allt som händer på kursen är 100 % frivilligt, så ingen behöver någonsin känna sig pressad att göra något mot sin vilja. Och det är inte för att vi är så himla snälla, utan för att det är själva grunden i vår kursfilosofi. Du bestämmer själv var dina gränser går. Och det går att genomföra alla övningar med diverse klädesplagg, om blygseln är för stark.

kurslokalen_180928

Trygghet och ömsesidigt förtroende är grundläggande för all god pedagogik. Mycket energi lägges på att skapa en trygg, varm och lekfull atmosfär, i vilken varje kursdeltagare ska kunna hitta sina egna uttryck och sina egna gränser.

Du och din partner gör det ni vill, och det ni inte känner för skippar ni. Du respekterar dina gränser, och vill du tänja på dem gör du det i din egen takt. Sen får du leva med att det kanske finns andra kursdeltagare som har helt andra gränser än du. Men du behöver inte utstå något grupptryck – mångfald är rikedom, och du tar ansvar för dina styrkor och sårbarheter.

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Annonser