Respons från kursdeltagare

Skriver brev

Vi började hålla denna kurs sommaren 2004, och sedan dess har vi haft Gudomlig Njutning mer än 90 gånger, med sammanlagt fler än 1.000 deltagare. Men vi har även utvecklat en mängd andra kurser vid sidan av denna, så sammanlagt har vi sedan hösten 2003 hållit mer än 300 kurser. Detta innebär förstås att vi har fått massor med respons på det vi erbjuder. Ofta är det alldeles överväldigande respons vi får, och en del av det kan du läsa här.

Linje

Helgen var viktig för oss som par för att den gjorde att vi verkligen ägnade oss åt varandra. I vardagen är det lätt att glömma bort att verkligen ge varandra mycket tid. Alla olika övningar varvat med fakta gav mycket input som vi bär med oss. Vi har tittat i mappen vid några tillfällen för att påminna oss om allt vi gjorde – det är en jättebra påminnelse!

Något som jag (M) har reflekterat över är hur utmanande det var att veta vad jag själv vill ha – så lätt att ge till sin partner men inte fokusera på sig själv, och trots det var jag nöjd med mitt och vårt sexliv innan men nu handlar det om att än mer fokusera på vad jag själv tycker om. Genom åren har det förstås varit så att vi upptäckt att vi tycker om saker som vi inte visste innan vi testade det 😊 .

Efter kurshelgen så har vi praktiserat några av övningarna och har fått en annan närhet och ett lugn som är skönt och avslappnande. Det som vi har gjort är att andas tillsammans, gett varandra genital massage och pratat en hel del. Vårt mål är att utveckla vår andning och att inreda ett rum där njutningen ska vara central.

Ett stort tack till er båda för er öppna attityd, er gedigna kunskap som ni delade med er av och att ni verkligen betonade att vi skulle göra det som kändes bra och inget annat.

Önskar er ett gott slut och så kanske vi ses på någon kurs framöver 😊.

M&C, oktober 2018

Linje

Calle och Jennie,

Först och främst vill vi tacka för en fantastisk helg som verkligen uppfyllde och överträffade alla förväntningar! Nu när det gått några veckor och vi har hunnit smälta alla intryck så är känslan att vi bara vill ha mer. Mer av varandra, mer njutning, mer upplevelser med er! Vi känner ingen stress med att gå fortsättningskursen, men vi är övertygade om att vi kommer att göra det. Och den där Frankrikeresan lockar oss! Längtar verkligen tillbaka till rummet, till känslan ni skapade i lokalen.

Vi känner oss båda vackrare och mer trygga med våra kroppar och vårt utseende, en direkt följd av en del av övningarna vi gjorde. Vi är helt klart kärare i varandra nu än innan, och då var vi ändå störtkära innan vi klev in i lokalen på fredagen.

Om man ser till själva kursupplägget så tycker vi att det var väldigt genomtänkt och bra. Att vara nakna med de andra paren var oväntat odramatiskt och befriande. Vi var i vår bubbla, men fick ändå massvis av energi från de andra. Vi tycker att mixen mellan teori och lekar/övningar var bra. En sak som gjorde stort intryck på oss var dansen, den var otroligt kraftfull och den stämning som skapades av den var obeskrivlig. Vi tyckte också att beröringsövningarna var jättebra. På det hela taget så är vår intima ”verktygslåda” mycket större nu än innan, det är en av de största behållningarna från kursen. Gruppen var underbar och hela arrangemanget med lokalen, fika mm var jättebra på alla sätt.

Efter kursen fixade vi till vårt sovrum så att det är mycket mer romantiskt och vi har numera en daglig miniceremoni på kvällen.
(Vad den innehåller håller vi för oss själva 🙂 )

L&J, mars 2018

Linje

När vi kom blev vi hjärtligt mottagna och det var en lugn o härlig stämning. De andra deltagarna kom par efter par och känsla blev bara bättre och bättre. Allt kändes naturligt och ohämmat. Att vi efter en stund satt utan kläder var helt naturligt.

Ni som kursledare hade ett avslappnat, skämtsamt och naturligt sätt att kommunicera med, lite mera allvarligt på rätt ställen, ni kompletterade varandra väl. Alla lekar var härliga, lärande, häftiga, orgasmiska och lärande.

Sammanfattningsvis så var det härlig helg med fantastiska lekledare och lekdeltagare och vi tog med oss mycket hem.
Det var många nya lekuppslag även om vi lekt i snart 36 år 😊

Stora kramar från ett härligt vårlikt (vintrigt) västkusten

K&U, mars 2018

Linje

Hej!

Här kommer kursutvärdering för förra helgens Gudomlig njutning.

Upplägget med mjukstart och fokus på känslor var bra. Fint att det blev några gemensamma övningar för att få oss att bli en grupp. Samtalsövningarna var bra. Vi har fått nya sätt att bekräfta varandra som stärker oss och vårt förhållande.

Kursen hjälpte till att avdramatisera nakenhet och sexualitet och till att bli vän med sin kropp. Läroböcker är en sak men det blir så mycket lättare när man vet hur det kan gå till i praktiken. Tanken med ceremoni är fin; det var nytt för oss att tänka att använda sexuell samvaro till något konstruktivt.

Vi kan sammanfatta det med att kursen har givit precis det vi hoppades fast kanske ännu lite mer. Det är verkligen häftigt att känna hur vi på så kort tid skaffat oss nya referensramar och fått ett nytt förhållningssätt till sex och till varandra.

E&J, februari 2018

Linje

Hej!
Vi var på kurs i augusti – nu har det gått några månader och jag måste säga att den här kursen, tillsammans med en del andra händelser, har fullständigt vänt upp och ner på vårt liv. Vi hade ett ganska gott liv i det stora hela, över 20 år tillsammans och med barn i yngre tonåren som börjar klara sig en stund själva.

Vi har under alla år haft sex en-två gånger i veckan men de sista åren hade det verkligen blivit pliktskyldigast och knappast något vi gjorde av lust. Ibland kunde det gå en månad utan att jag hade lust alls, alltså var det många gånger jag ”ställde” upp – vilket ofta påverkade min mans upplevelse också. Jag sa många gånger att jag ”skulle vilja ha mer lust” men det är ju inte så lätt att fixa fram….

Jag letade på nätet och vet att jag tänkte att vi kunde gå till en sexolog. Hittade också er sida och mindes att jag läst om er, typ i Aftonbladet. Det kändes väldigt avancerat men ju mer jag läste desto mer blev jag övertygad om att vi skulle gå! Och vilken upplevelse det var!

Några tankar om helgen var; det var jobbigare att klä av sig än jag trott. Och några av de andra deltagarna sa att de upplevde detsamma. Å andra sidan – när vi klädde av oss på söndagen var det nästan helt naturligt. Och inget konstigt att duscha tillsammans.

Jag var väldigt fascinerad över att vi allihop var i nästan samma situation; mellan 35 och 55 år, barn i tonåren, en stor önskan att uppleva en större lust tillsammans med partnern. Och alla var så otroligt vanliga människor!

Men jag kan inte se att det skulle finnas någon som inte kan gå kursen, alla som vill utforska sin lust tillsammans med partnern. Vill också tillägga att det är ett väldigt fräscht och trevligt ställe kursen är på. Varmt och behagligt på alla sätt.

Ni var två oerhört behagliga och naturliga människor. Ni har flyttat mina gränser för skuld och skam så otroligt långt! Det är fantastiskt positivt.

Er blandning av föreläsning, förevisning och övning var helt enastående. Jag uppskattar att det inte var så mycket tid för ”diskussioner” – det var lagom att höra er tolkning/presentation och sen fick jag fundera på vad jag ville ta med mig. Jag vill inte känna nervositet inför att behöva tala om vad jag tycker och tänker. Dock fanns utrymme för frågor och enkla inlägg om man ville.

Självklart fanns det saker jag inte uppskattade lika mycket, t ex andningsövningarna. Men i efterhand kan jag tycka att allt var viktigt att ha provat på. Allt har växt så mycket med tiden. Jag trodde det skulle klinga av och återgå till det vanliga men det fortsätter att växa. Jag inser fortfarande hur olika delar får större och större betydelse.

Före och direkt efter kursen hade jag väldigt svårt att berätta för någon om var vi varit. Mest p.g.a. att det fortfarande kändes lite utanför det ”normala”. Idag berättar jag gärna för de som jag känner kan ta till sig budskapet.

Ett gott sexliv är nyckeln till ett bra förhållande, och vill man utveckla sitt förhållande är detta en underbar kurs. Oavsett hur bra man har det med sin partner. Jag är så tacksam för det sprakande sexliv och behagliga förhållande det har gett oss.

Tryck ännu mer på att man ska byta kontaktuppgifter! Även om man inte känner för det då – vilket inte vi heller gjorde men det hade varit värdefullt att kunna ta kontakt idag. Vi tänker ofta på dessa människor och undrar hur det är med dem. Vi har ändå upplevt något mycket speciellt tillsammans.

Tack, verkligen ett stort tack från oss!
Vi återkommer säkert på någon kurs!

Med vänlig hälsning,

K&J, augusti 2017

Linje

Hejsan Calle och Jennie.
Tack för en fantastisk helg! Fascinerande hur ni skickligt lyckas få oss alla att villigt tänja på gränserna. Så otroligt konstigt och väldigt naturligt på samma gång.

Handlar väl om ett bra upplägg på kursen, med lagom information om vad som komma skall. Lagom för att det ska kännas spännande och läskigt men ändå överkomligt för hjärnan. Skickligt!

Men mest handlade det om att man blir smittad av er sköna attityd. Vilka härliga människor ni är!

Det var bra med många kiss-, fika- (fantastiskt fika) och pratpauser. För både kropp och hjärna. Vi är fyllda av inspiration och är tacksamma över helgen. Tack!!

Vi vill uppleva mer! Anmäler oss till kärleksretreat i juni. 😊

S&F, augusti 2017

Linje

Hej Calle och Jennie.
Ett stort tack för en helt ny upplevelse! Det har tagit ett tag att förstå vad vi varit med om och kunna sätta det i relation till livet i övrigt. Men nu har tankarna i allt väsentligt landat. Sedan har det ju tagit lite tid för oss att få ner dem på pränt.

Vi måste börja med att ge en eloge till er för att ni har valt att arbeta med det ni gör och på det sätt ni gör det. Varje kursdeltagare ges incitament, utrymme och ansvar att avgöra vad som känns bekvämt och var gränser skall dras. Att kursen bitvis är explicit sexuell och att vi i därmed lämnar Jante och den svenska mellanmjölken därhän under helgen känns enormt befriande.

Våra upplevelser av kursens innehåll då:
Den inledande, lätt surrealistiska, känslan från fredagens avklädda övningar övergick till någonting ganska naturlig under lördag och söndag. Att vi genomförde stora delar av kursen i stort sett nakna gjorde att en lätt erotisk stämning infann sig hos oss men att det samtidigt inte var några problem att fokusera på er under de kursmoment då ni resonerade och demonstrerade kring relationer och sex.
Föreläsningarna och icke sexuella övningar om självkänsla, relationer, förtroende och kärlek gjorde stort intryck och har gav oss inspiration till en delvis ny del av relationen att jobba vidare med. Samtalen kring kärlekens nio språk ger mycket att fundera på en tid framöver.

Att helt, eller delvis, sexuella kursmoment skulle ingå var ganska tydligt redan innan kursen.
Pirrigt? – Ja! men atmosfären som alla skapade tillsammans gjorde att det var helt okomplicerat även med dom mest intima parövningarna. Vi kan inte komma ihåg att vi ens började bry oss om att andra såg och hörde. Inte heller kunde vi undgå, eller låta bli, att ta in delar av det som hände runtomkring. Den ”lätt erotiska stämningen” var ibland mycket mer än så!

Det är märkligt hur ni har lyckats hitta en kursform som så snabbt byggde en trygg atmosfär och som gjorde att även den försiktigt lagda personen i vår relation hittade modet att gå utanför sin komfortzon ganska rejält.

Efter kursen då:
Helgens föreläsningar och övningar verkar leda till att gamla låsningar i vårt förhållande löses upp och att vi hittar en utgångspunkt som vi letat efter och kan arbeta vidare från.

Nya verktyg, nytt bränsle, nya insikter som vi behövde.

Tack!

C&B, oktober 2016

Linje

Vilken spännande och intressant upplevelse det var att få ”komma ut ur garderoben” – som sexuella varelser!

Nackdelar? Nej, inga som vi kan komma på. Fördelar? Javisst, hur många som helst! Att kommunicera fritt om sex och testa övningar i en så varm och genomtänkt miljö som ni skapade för oss upplevde vi som (håll i er!) roligt, pirrigt, upphetsande, frigörande, bekräftande, inkluderande, helande, utmanande, gränsöverskridande, berikande, kraftfullt, jämställt, kärleksbefrämjande, manifesterande, ”expanderande”… Nämnde vi pirrigt och upphetsande? OK, va’ bra!

Vi tror i grund och botten att det handlar om en positiv och uppmuntrande titt på självbilden och ett intelligent ifrågasättande av invanda hämningar som i sin tur öppnar upp för så väldigt mycket mer. Som bättre kommunikation, till exempel, och möjligheten att kunna se sig själv, sin partner (och till och med andra människor, nyligen helt okända…) med nya ögon, i nya situationer.

Magin äger onekligen rum redan under kursdagarna för att sedan bara fortsätta och fortsätta, starkare och starkare (om ni frågar oss).

Kursen är underhållande och rolig, tryggt ledd av Jennie och Calle som verkligen brinner i sin iver att förmedla väsentligheter. För vad skulle egentligen kunna vara viktigare än gudomlig njutning?

En weekend i paradiset tar snabbt slut och vardagen tränger sig på men just i det här fallet tycks det inte göra så mycket. Något har hänt, vi vet att det ”vackraste av alla rum” (för att citera Jennie) finns och att vi själva kan återskapa det. Om vi tillsammans väljer att prioriterar det. Rummet där NJUTNINGEN plötsligt får lov att ta den plats den förtjänar!

Så tack, bästa vänner, för en jättefin upplevelse som verkligen gav mersmak!

A&A, april 2016

Linje

 Hej Jennie och Calle!

Tusen tack för en alldeles fantastisk, kärleksfull och rolig kurs!
Ni lyckades verkligen skapa en superskön, öppen, trygg, varm och kärleksfull stämning! Helt underbart att ni bjuder så mycket på er själva! Känslan av att ni verkar så avslappnade och trygga i era kroppar smittar verkligen av sig. Ni har båda en härlig humor och er kärlek till varandra är hela tiden närvarande! Jag (Anna) känner för första gången i mitt liv att jag börjar tycka om min kropp och känner mig lite friare i den!

Vi har båda mått så himla bra efter kursen, så underbart att känna att vi förstår varför vi fortfarande är tillsammans:-) Vi ser allt det fina i varandra igen!
Kul upplevelse att upptäcka att något som man i tanken är fullständigt livrädd för att göra kan bli en helt fantastisk och befriande upplevelse, typ att dansa naken till trumma:-) Jag vill bara dansa mer, helst naken:-)

Vi kände oss båda två väldigt trygga att delta i alla övningar, även de som först kändes jobbiga. Så skönt att inget kändes påtvingat!

Jag som alltid har varit livrädd för att göra bort mig, kände bara att det inte längre var något som existerade, en känsla av att man inte kunde göra bort sig. Jag kände att det var ok att vara som jag är, underbart skön känsla! Det gjorde också att jag vågade utmana mig själv lite mer och kommer att våga det i livet.

Vi känner båda två att vi kommer att våga mer i livet och att vi vet mer vad vi vill och också bättre kan uttrycka vad vi vill. Den här kusen har gett oss båda två så mycket så det nästan känns overkligt, som enskilda individer, som par, som föräldrar, som människor helt enkelt.  Er kurs är så vacker, så mycket kärlek, så på riktigt! Den är vad livet egentligen handlar om! Vi känner oss mer levande och vet vad som är viktigt för oss i livet! Vi upplever båda två att självkänslan och kärleken till oss själva fick sig en rejäl kick!

Ni varvade bra med teori och lek. Jättebra att ni alltid visade först innan vi gjorde något, kändes skönt och tryggt. Jättehärligt och befriande att vara naken!

Hur mycket vi än funderar kommer vi inte på något som vi tycker att ni kunde gjort bättre. Det enda negativa var att helgen gick alldeles för fort:-)

Vi är så sugna på att gå fler kurser hos er, så det kommer vi att göra!
Vi kommer också att rekommendera kursen till alla vi kan komma på:-)
Tusen tack än en gång till er båda!
Kramar till er!

A&A, februari 2016

Linje

Hej,

Tack för en fin kurshelg med mycket njutning.
Gillar att ni lägger fram helgen som ett ”smörgåsbord” där alla får prova allt, och sedan tar man med sig favoriterna hem.
Kärlekens 9 språk var väldigt lärorik, många delar som är lätta att se i vardagen bland vänner o bekanta men självklart också hos partnern och sig själv.
Att leka med varann som ”djur” var också kul och något vi kommer göra fler gånger hemma.
Sen ska ni ha en stor eloge för att både ni och deltagarna (de som vill) är/får vara nakna hela helgen. Det uppskattade vi väldigt mycket.

Tack för många nya övningar och mycket kärlek och hoppas vi ses snart igen.

Hälsningar

M&G, januari 2016

Linje

Gudomlig njutning förra helgen var det bästa vi varit på, därför att:

1. Väl genomtänkt upplägg.
2. Skickligt att få igång även blygare par, imponerande. Fullt i klass med Pia Strucks orgasmceremoni på Sexibilityfestivalen (sanslöst häftigt).
3. Er erfarenhet och verkligt djupa kunskap om kärlek och sex gav ett starkt förtroende för kursen som helhet. Älskar att lära oss nya saker.
4. Din humor Calle, och din sköna röst och glimten i ögat Jennie….gillar!
5. Att ni bjuder fullt ut på er själva är så skönt, äktheten och närvaron vid visandet av övningsmomenten gick rätt in i oss.
6. Sköna människor som deltog, så härlig stämning.
7. Sist men inte minst, utmärkt information innan kursen, till skillnad från våra tidigare erfarenheter, där vi ägnat massor med energi åt att spekulera i t.ex. om det är naket eller inte. Er seriösa syn på informationen bidrar säkerligen starkt till att gruppen fungerade tillsammans så snabbt.

Vi vill mera 🙂

T&A, maj 2015

Linje

Jag har funderat länge över hur jag bäst skall kunna formulera mig över den härliga helgen vi fick tillbringa tillsammans med Er och 4 andra vackra par som liksom vi snabbt fångades av den magiska stämningen Ni förmedlade.

Egentligen var det svårt att riktigt veta vad som väntade, men efter att hört Er i ett radioinslag i somras hoppades jag på att få verktyg att vi skulle kunna öka ömheten i vårt redan fina förhållande. Denna förhoppning blev infriad!!

Dessutom fick vi uppleva så mycket mer både roligt och ömsint. Vi uppskattade särskilt ceremonin söndag förmiddag med övningspasset efter. Er omformulering av kuk, fitta och knulla till något vackert och positivt var precis som jag tänkt själv.

Ja så kunde jag fortsätta länge.
Tack och på återseende!

A&O, april 2015

Linje

Efter 3 underbara kursdagar där ni undervisade oss par i kärlekens konst = att undervisa är att under visa – vilket ni gjorde på ett föredömligt sätt med teori och praktik i en skön helhet – så var det dags att åka den långa vägen hem till Skåne. Jag hade lite ångest för det för jag brukar alltid somna i bilen, vilket inte är så kul för partnern….men denna söndagskväll var jag blixtrande vaken och fylld av så mycket energi och kärlek vilket också var fallet för min partner.

Så vi pratade och pratade och pratade (jag är i vanliga fall ganska tystlåten) hela vägen hem. De här sex timmarna i bilen var lika värdefulla som kursen men det var ju också på grund av kursen som vi kunde prata. Och vi pratade enbart om OSS, om vår kärlek, om vårt gemensamma liv och kärleksliv – vi pratade om hur vi pratar och om hur vi vill prata, vi pratade om hur vi vill känna och hur vi inte vill känna och hur vi kan fylla vårt samliv med kärlek genom att kommunicera med samtal, med kroppen, med könet, med känslan, med glädjen, med leken – med oss!

Vi tackar för den djupa sprittande glädje vi känner idag och för vår gemensamma framtida kärleksupptäckarstig, som vi började direkt när vi kom hem, genom en överenskommen snabbis innan vi stupade i säng på söndagskvällen!

När vi skriver denna utvärdering är det en vecka sedan vi gick kursen ”Gudomlig njutning”.
Hela denna veckan har vi varit som nyförälskade (vi har varit tillsammans i 32 år).
Vi har upptäckt att genom leken uppleva kärleken, genom samspelet uppleva samlaget, genom nuet uppleva livet, och genom beröring uppleva oss!

TACK!

L&M, mars 2015

Linje

Hej Calle och Jennie!

Vi kände oss trygga och motiverade att utmana oss själva i den öppna och tillåtande miljö vi möttes i under kursen. Förutom alla övningar som vi gjorde och som vi tagit med oss hem känner vi att vi fått hjälp att bryta invanda mönster och mötas på ett nytt och mer varierande sätt. Vi är väldigt kramiga och ger varandra mycket tid nu efter kursen.

Vi har läst en hel del tidigare omkring tantra och långsamt sex. Nu känns det som vi tagit ett stort steg över i den praktiska och upplevelsemässiga delen.

Dynamiken och öppenheten (nakenheten) inför de övriga paren hade en stor betydelse för förtroligheten och närheten mellan kursdeltagarna. Den bidrog även till den utmaning vi utsatte oss själva för. De raka språket var även en del i utmaningen för oss att gå utanför vår komfortzon.

Vi gav oss betyget ”med beröm godkänt” efter den utmanande och fysiska examen som avslutade kursen. Vi tror att detta kommer att bli början på en mycket spännande resa tillsammans mot en djupare och mer mångsidig kärleksrelation efter mer än trettio lyckliga år tillsammans.

Hjärtligt tack till er båda för er öppenhet, värme och inspirationsförmåga

A&G, april 2014

Linje

Hej Calle och Jennie!

Vi vill ge er lite feedback efter att vi vågade oss iväg till helgkursen för en vecka sedan.
För det första vill vi tacka för ert otroliga engagemang, er naturlighet och förmåga att skapa en tillåtande och varm atmosfär.
Kursen var rik och varierande, och vi fick med oss många tankar och insikter samt metoder. Andningsövningarna hjälper oss att fokusera och skapa närhet.
Komplimangerna stärker självkänslan. Berörings- och massagemetoderna väcker kåtheten och skänker trygghet och närvaro. En viktig insikt var ju t ex detta att man precis som konstnärer inte behöver vänta på inspiration – det är bara att sätta igång! Inspirationen kommer medan man håller på.

Vänliga hälsningar

L&A, april 2014

Linje

Hej Jennie och Calle!
Nu är jag hemma i soffan efter en helg med vackra ni och underbara kursdeltagare i kursen Gudomlig Njutning. Jag vill gärna dela med mig av mina reflektioner efter kursen. Både det som berörde mig djupt och det där jag ser alternativa sätt att föra fram ert tänk.

Så här kommer en lista med stort som smått i en salig blandning:

* Jag blev speciellt glad över att vi så snabbt kom in i en skön energi. Nakenheten gjorde sitt till för mig. Att ni var nakna i ett tidigt stadium tyckte jag var skönt. Ni satte ribban på en gång och det blev då så lätt för mig att följa efter.

* Jag tyckte att kärlekens 9 språk var speciellt intressant och hade gärna lyssnat på mer om detta.

* Jag tycker om att dela med gruppen. Så jag får höra andras reflektioner och berätta om mina egna. Görs detta med någon typ av talarstav så vet jag att jag blir lyssnad på, även om jag är tyst en stund. Så länge jag håller i talarstaven så är alla andra tysta. Jag hade gärna delat mer med talarstav kontinuerligt under kursen.

* Jennies röst är mycket vilsam att sjunka in i. Att lägga in fler pass med meditation, yoga, ”känna kroppen” med en guidning av Jennie skulle jag uppskatta.

* Könsmassagen var lärorik och mycket erotisk. Guidningen för kvinnor var perfekt. Guidningen för män kan jag inte säga så mycket om. Då njöt jag bara… 🙂

* Det var fantastiskt att få kompendiet med diverse information. Annars tycker jag att det är lätt hänt att jag går en kurs, blir euforisk, för att sedan glömma hur jag kom i den där mysiga stämningen som varade på kursen. Kompendiet kommer att hjälpa mig (är jag helt övertygad om) att komma tillbaka till denna sköna sexuella energi. (Med andra ord – kompendium/stenciler/pärmar är bra i efterhand, men under själva kursen är jag mer intresserad av ER.)

* Fikat var kanongott! Likaså var avvägningen med hur mycket som ni berättade för oss om dagen som skulle komma väl avvägd. Jag vill gärna veta vilken tid det är måltider (vilket ni berättade), men inte för mycket om vad vi ska göra. Här tycker jag att ni balanserade hela kursen optimalt. Ni berättade hela tiden ”lagom mycket”.

Återigen, tack för en mysig helg!

J&P, maj 2013

Linje

Hej Calle och Jennie!

Nu har det nästan gått en vecka sedan jag och J var hos er på er fantastiska kurs. Jag har lite svårt att hitta de rätta orden för vad jag känner så här efteråt. Men jag vill ändå försöka! Det känns som att ni med er härligt positiva, kärleksfulla och mysiga energi och närvaro skapade ett tryggt och varmt rum för mig att våga vara nyfiken på min fitta, min kåthet, min lust, min njutning och min sexualitet. Något som jag längtat efter i mitt liv. Jag har nog inte riktigt lyckats skapa det på egen hand. Normer, fördomar, stränghet och annan ”skit” har hållit mig tillbaka. Jag känner att jag fick möjlighet att ta tillbaka lite av mig själv, och det är värdefullt för mig utifrån den jag är och det jag står för. Så TACK för det!!

Sen vill jag säga att er trygghet, er kärlek och er öppenhet sinsemellan inspirerar mig! Fortsätt vara de ni är, sluta aldrig med det!

Vad ni och kursen gjorde för mig och J vill jag också nämna lite om. Det känns som att vår kärlek och sexuella energi mellan oss förtydligades för mig. Jag har varit och är en relativt osäker själ (det här med en positiv självbild) vilket har speglats i vår relation. Jag upplever att jag ser J mer och hans kärlek och värme gentemot mig, det gör mig mer trygg och mer öppen i vår kontakt. Det frigör mer kärlek och positiv energi mellan oss och det är som ni sa på kursen, som positiva ringar på vattnet. Så återigen, TACK!!!

Jag har rekommenderat er kurs till en kompis och hennes kille, ni är så himla bra på det ni gör så jag kunde inget annat när jag fick höra om deras relation och deras, som jag förstod det, längtan efter initimtet och närvaro mellan varandra.
Ta hand om er och en stor KRAM!

E&J, april 2013

Linje

Til Calle og Jennie.

En herlig helg har vi lagt bak oss. Det var njutning fra første stund. Vi var seks par som fikk god veiledning fra to engasjerte og herlige personer, må bare oppleves. Det var opp til oss å ta i mot og nyte det vi ble instruert til å gjøre.

Vi fikk hurtig et godt samhold i gruppa. Problemet med slike helgehurs er at de er alt for korte, de er ferdige når vi har størst ønske om å fortsette. Vi vil fortsette, vi melder opp på ‘Kärleksretreat för par’ på Skeppsudden i juni.

Enda en klem fra

M&T, mars 2013

Linje

Tack för en jättefin kurshelg med er.
Den har räddat vårt äktenskap och vi är nu som nykära! Underbart.

Jag tycker att kursen var mycket välordnat och vacker. Information såväl innan som under var mycket bra och inspirerande. Ni skapade en trygg, varm och tillåtande stämning.

Vi har också berättat om kursen för valda vänner och bekanta och många blir såklart nyfikna.

Stort tack!

PS. På söndagskvällen älskade/knullade vi i 3 timmar i sträck. Det har aldrig hänt förut….inte vad jag minns i alla fall. Helt otroligt! Tiden flög iväg och vi med den. Kärlek.

U&A, februari 2013

Linje

Hej!

En dryg vecka har gått och upplevelserna från förra helgen har landat.
Det är idel positiva minnen, känslor, upplevelser och tankar som dröjer sig kvar i oss.

Vi var vid vår ankomst nyfikna på mer och fler dimensioner i det sexuella djupet. Kanske mer forskandet inåt i varandra, kanske något sökande efter våra gränser. Upplevelserna under helgen gav oss mycket av detta!

Sammanfattningsvis rider vi på känslor av:

Parfokusering
Att vi i paret var så fokuserade på varandra, i samklang med gruppen. Vi gav varandra, tog emot från varandra… Starkt och stort!

Ritualer
Lockande att fundera vidare på vilka ritualer vi har och hur vi vill skapa framtiden. Vilka förutsättningar och utrymme vi ger vår sexualitet för att den ska blomstra.

Kärleksförklaringar
Vi brukar uttrycka starka ord inför varandra, men här inträdde en annan dimension i orden.
Häftigt, välgörande och gick på djupet!

Komplimanger
Spännande och glädjande att man gör avtryck så snabbt bland helt okända.
Lärorikt att ta emot utan att genast returnera.

Andningsövningar
Ljuvligt, ljuvligt! Hade ingen aning om att det var så välgörande!

Stolthet
Känner en stor stolthet över att ha varit med om upplevelsen tillsammans med er!

Det ovan är några sammanfattningsord och det finns förstås många fler intryck, härliga känslor och mången skön klang i våra kroppar och sinnen. Den sexuella källan är fantastiskt rik och livgivande, och vi har tillsammans med er upplevt nya färgskiftningar och smaker i dess klara vatten.

Upplevelsen av dagarna tillsammans med er och de andra kursdeltagarna lever kvar i oss. Underbart att se tillbaka på och känna strömmarna av lust och kåthet, nakenhet och självklarhet, bejakande och lyssnande. Utsökt och en stor förmån är ord vi tycker är nära i detta sammanhang.

I vår stolthet ligger oxå att vi gärna delar med oss till en del vänner omkring det vi upplevt, och kommer att rekommendera andra att smaka det goda vi smakat!

Varmt tack till Er för det ni delat med oss!

I&E, februari 2013

Linje

Hej Jennie och Calle!

Tack för en underbar kurs. Gudomlig njutning var det hela helgen.

Det var fantastiskt att upptäcka så skönt det var att vara helt naken hela helgen tillsammans med alla andra, en härlig frihet. Vi var supernervösa innan vi kom till er för vad vi skulle få uppleva men ni var så naturliga och så lugna, det var att som att komma till en oas av kärlek, erotik, sex och frihet. Det var bättre, så otroligt mycket bättre än vad vi hade fantiserat om.

Vi lärde oss släppa på skammen, vår blyghet, våra tabun. Det känns verkligen som vi är mycket friare nu. Vi hade härligt sex innan men nu känner vi att vi kan prata om allt och göra allt vi fantiserat om plus ännu mer.

Vi lärde oss massor om oss själva, om relationer, om vad som får oss att njuta, och hur vi kan njuta ännu mer. Vi lärde oss att skapa stämning, att andningen kan vara så otroligt erotisk, att njuta av sexet utan att jaga orgasmer. Sex och erotik känns som det är svaret på meningen med livet.

Calle och Jennie, ni var underbara, så mjuka, så naturliga, så kloka, vi längtar efter att få träffa er igen och gärna alla de andra också, det var en härlig grupp av trevliga par som vi fick chansen att lära känna lite.

Vi ska såklart komma på Gudomlig Extas, vi är väldigt förväntansfulla på att se vilka gränser vi ska passera nästa gång.

Vi blev så inspirerade att vi hade sex i poolen på hotellet och sen även på tåget hem.

Kramar från K&B, oktober 2012

Linje

Hej Calle och Jennie!

M:
Nu har vi landat något sånär efter helgen Gudomlig njutning! Vi är glada att vi äntligen bestämde oss för att realisera det hela, vi som ”tänkt” i så många år, men låtit annat komma före.
För oss båda har sex alltid varit en viktig del av livet. Jag som kvinna har tyckt att jag varit frigjord och jag har tagit för mig av njutning. JA, jag har alltid njutit av sex och jag har njutit av sex med min älskade J. Ändå har jag efter helgen med er upptäckt att jag för det mesta haft sex utifrån hur kvinnor förväntas njuta, dvs passa in i den kulturella normen. Det var till en början en smärtsam upptäckt, men jag tror att den upptäckten gör att vi inte kommer att låta helgen bli en ”happening”, utan verkligen fortsätta på en ny kärleksstig tillsammans.

När vi kom hem var vi förälskade och såg varandra med andra ögon, händer och kropp, ja alla sinnen. Jag har känt mig sinnlig och erotisk på ett nytt sätt. Vi har låtit njutning, lust och närhet få en mycket större plats i vårt liv.

J:
Jag är en ganska stram person som STÄNDIGT lever 2-3 liv parallellt för att undvika att få obehagliga överraskningar. Dvs jag ”lever igenom” tänkbara situationer och blir sällan överraskad när något verkligen händer. Samtidigt tillåter jag inte heller mig själv att leva ut alltför mycket för att undvika att göra fel och känna mig kränkt. Därför hade jag inte heller några rejäla förhoppningar på kursen mer än att jag hade levt igenom några tänkta scenarior. Jag blev överraskad! Bl.a. över hur jag fick se min älskade leva ut och över att jag genom det vi gjorde tillsammans stärktes i det jag känt för henne från början. Mest överraskad blev jag över mig själv och jag börjar – med er och kursens hjälp – inse att det kanske räcker med att leva ett liv och njuta.

Det har jag (vi) gjort sedan helgen i Sthlm. Jag kan numera visa när jag har lust eller när jag har ståkuk i stället för som jag gjort tidigare, förträngt och väntat på att M ska visa att hon har lust.
Att bokningen är klar för Bordeaux kittlar och jag har insett att jag knappt hinner med min älskade. Jag har återigen hamnat på ”efterkälken”. Hon har nämligen hittat en ”tjej-kurs” som hon redan anmält sig till. Hur jag än letar så hittar jag ingen ”grabb-kurs”….? 😉

M&J:
Kursen var härlig. Ni skapade en trygg ram och bjöd verkligen på er själva på alla sätt.
Om vi skulle önska något så är det…mer övningar, kanske samma övningar flera gånger. När vi kommer hem till vardagen och ska trampa nya stigar är det övningarna vi minns 🙂

M&J, juni 2012

Linje

Hej Calle och Jennie!

Nu har vi kommit hem och landat.
Reflekterat och försökt att träna på andningen.
Vi fick lära oss en hel del och fick ännu mera att tänka på.
Vi har funderat lite på hur vi nu ska utvärdera kursen. Men vi kommer bara fram till att den i våran smak var mycket bra.
De tre dagarna gick otroligt fort. Och ni fångade vår uppmärksamhet bra (annars brukar E. somna på olika föreläsningar).
Det var bra upplagt varvat med teori och övningar.
Kaffet var jättegott …
Vi kan inte komma på något som skulle behöva förbättras…
Allt var kanon!

T&E, maj 2012

Linje

Hej Calle och Jennie!!!

Tack för en fantastisk helg.

Vi skulle vilja ge er feedback för hur vi upplevde dessa dagar genom tre olika recensioner. En för dig Jennie, en för dig Calle och en för själva utbildningen.

Du Jennie, var som en upplyst Polstjärna som hela tiden lyste extremt tydligt med fantastisk inlevelse och underbart engagemang. Du var varm, mycket närvarande och bjöd på dig själv av hela din själ, vilket inte vill säga lite. Kort och gott så var du fantastisk.

Du Calle, var först som grädden på moset, med dina inflikande kommentarer, dina metaforer, din humor, din lyster, din sprallighet. Allt eftersom helgen gick så visade du allt mer av din repertoar vad gäller mångsidig kunskap, innerlig känslighet, känslomässigt djup, underbar inlevelse, strålande passion osv. Du gick från klarhet till klarhet och tillsammans blev du och Jennie ett fantastiskt samspelt par som gav oss alla en helt underbar helg.

Vad kursen anbelangar så var den så bra som vi innan kursen fantiserade om att den skulle kunna vara. Den gav oss en hel massa gränsbrytande upplevelser av olika jobbighetsgrad och rolighetsgrad. Den har gett oss ett stort antal redskap för hur vi skall kunna fortsätta utveckla vårt kärleks- och sexliv till andra dimensioner som vi absolut inte vill gå miste om. Vi upplevde känslostormar av olika karaktär som fick oss att närma oss varandra ännu mer i vår kärlek och sexualitet. Kursen har lett in oss på en väg av sensualism, sex och kärlek i en ny dimension som vi ser fram emot att vandra på.

Tack igen för en fantastiskt givande helg ………

M&L, april 2012

Linje

Hej Calle och Jennie!

Tack för en helt fantastisk helg! Så mycket härlig kunskap ni har att dela med er av, och så mycket NJUTNING!!!

Jag hade träffat er på kurs tidigare, så allt var inte helt nytt för mej, men ändå väldigt härligt! Men min partner var väldigt nyfiken men ändå tveksam till ”nyttan” med att gå kurs för att lära sig älska!!?? Men den känslan försvann redan på Fredagkväll och byttes mot en eufori som satt kvar i över en vecka! Så nu är vi båda lika hängivna ”kärleks-dyrkare”(Tack så mycket för det!!) och försöker att tillämpa våra nya ”kunskaper”…

Vi ser fram emot att få träffa er igen! Ni är fantastiskt duktiga på det ni håller med, och ni är så HÄRLIGA människor!!

Stora Kramar

J&N, januari 2012

Linje

Hej underbara!

Nu känner jag att det är dags för mig att skriva några rader om hur jag upplevde Gudomlig Njutning i september… jag har velat vänta för att se vilka intryck som skulle bestå.. första veckan efter kursen var jag så euforisk så jag hade svårt att lita på mitt eget omdöme ;).

Men nu tror jag att jag vet att jag kommer se den helgen som en vändpunkt i mitt liv. Så många nya insikter om mig själv, så mycket jag vetat om men inte fått korn på, och så den häpnadsväckande (?) upptäckten att min egen kropp kan vara en källa till egen njutning. Det hade jag missat!

Jag har alltid känt att jag måste ”betala igen” att njutning skapat en skuld och mitt fokus har legat på att inte bli skyldig mer än jag kan betala igen och helst ville jag ligga plus, ha lite njutning tillgodo… Nu verkar det lika logiskt som att spara tid i en kartong, för senare användning. Men så var det.

Men inte nog med det, min kropp som jag nu kan njuta av att ha, har dessutom blivit vacker..! Hur gick det till??? 😀
Jag har upptäckt en för mig ny dimension av livet på det stora hela och inte minst, fått en ännu lyckligare man 😉

Att jag dessutom insett att jag kan ta för mig av det livet erbjuder utan att det går ut över någon annan, kan appliceras på alla delar av livet och att jag har en del troll under sängen som säkert kommer lösas upp om de kommer ut i solljuset. Och att jag fått ny inspiration till att skriva om personligutveckling med sexualiteten som den kreativ kraft. Det ser jag som ren bonus.

Många varma kramar från Marie, tills vi ses igen

Marie, september 2011

Linje

Hej Calle och Jennie!

Någon kursutvärdering får ni inte av mig. Jag tycker att kursen var så pass genomtänkt och så pass välgjort av er att jag känner att jag inte har någonting att bidra med i detta avseende. Men jag ska göra ett försök på att skildra vad jag känner att kursen har ”gjort med mig”…

Hela mitt liv har sexualitet och erotik varit centralt för mig i mitt liv, och närvarande i stort sätt alla aspekter av min relation till livet och mitt analys av världen omkring mig. Jag ser spår överallt och upplever det som motor i mycket av det som händer i världen och som drivkraft bakom all den inspiration och all det kreativitet som jag finner i mig själv.

Trots detta, och på grund av att sexualitet gestaltas i den värld vi lever ur ett antingen religiöst eller kommersiellt perspektiv, har jag hittills alltid känt att, för att vara den ”nice guy”, den ”gentle-man”, som jag gärna vill vara, måste jag krypa efter väggarna med min sexualitet. Ja, det är som bekant svårt för män att finna ett passande mansroll i dagens västvärld!

Sedan gick jag kurs hos Jennie & Calle!

Och då ser världen annorlunda ut!

Jag kliver ut mitt på scenen och säger ”Här är jag!”, ”På det här sättet!”. ”Jag är faktiskt stolt över vem jag är och hur jag fungerar!”. ”Och innan du tittar runt i världen och flippar ut så ska du veta att det går utmärkt att vara på det sättet som jag är. Och att vara det på ett fullständigt etiskt sätt. Det är det jag eftersträvar… varje minut av varje dag.” Ibland lyckas man, ibland inte. Nobody’s perfect! We just keep on trying! Kom dansa med mig!

Frågan ”Is there anybody out there? fick svaret ”Yepp!”.

Där ni! Inte visste ni att ni var så där duktiga!

Jag älskar er båda!

Trevor, september 2011

Linje

Hej Calle och Jennie! Tack för en helt underbar, härlig, spännande, barriärbrytande, utvecklande helg. En helg som gav mig/oss ett liv som man bara vill ha men inte trodde fanns, där barriärer flyttades eller sprängdes – nu vill man bara flytta känslan ännu längre och uppleva ännu mer, vad finns bakom nästa klippa?

Skulle vilja hitta en känsla som sätter ord på allt, som beskriver livet idag. Men det går inte, för första gången kan jag inte få ner min känsla och kraft på ord.
Men om jag ska försöka så…

Det är som att möta en varm vind när man går naken längs strandkanten, då och då sköljer en våg in över fötterna och ibland en bit upp över benen. Det är så där svalkande skönt men ändå otroligt varmt och skönt. En vind smeker längs ryggen där det av värmen/kärleken rinner lite svett, vinden nästan torkar upp det. Nästa vind slingrar sig runt benen upp runt pungen och kuken vidare längs magen för att sen försvinna.

Strax därefter öppnas din kropp av att nästa våg sköljer över dina fötter, du slår upp ögonen och blickar mot horisonten. Plötsligt dör vinden och vågorna, du upplever en välbehagskänsla som får dig att vilja ha mera, och du hinner inte mer än tänka det, så kommer en stor våg och sköljer över hela dig, följt av kraftiga varma vindar, och man vill bara frysa hela tillvaron.

Varmaste hälsningar

R&M, september 2011

Linje

Hej Calle och Jennie!

Vi skriver dessa rader direkt på kvällen efter avslutad kurs.

Vi vill först och främst tacka för en verkligt givande kurs. Vi kom dit utan några mer specifika förväntningar men med en stor portion öppenhet och nyfikenhet, efter att spontant bestämt oss för att anmäla oss bara någon vecka innan.

Kursen har givit oss flera nya och utvecklande upplevelser, t.ex att vara naken men ändå känna sig ”påklädd” – alltså inte känna sig utlämnad. Det beror förstås i första hand på ert sätt att leda aktiviteterna.

Vi har också fått upplevelser med tips och tekniker, som vi känner vi kan använda och utveckla till våra egna, för att ytterligare förhöja intimitet, närvaro och sexuella upplevelser i vårt kärleksliv.

Helgen har redan stärkt vår kärlek. Ni är generösa i ert sätt att leda kursen och det känns både att ni har ett verkligt engagemang och kunskaper i det ni förmedlar men också att ert delade ledarskap byggs på en solid grund av ett innerligt kärleksförhållande. Det är en trygghetsfaktor och smittsamt för oss kursdeltagare.

”För knullandet i tid och otid!”

Y&M, maj 2011

Linje

Hej Jennie och Calle!

Tack för en härlig helg och kurs.

Överlag är det en härlig ”feelgood” kurs. Härliga deltagare och engagerade och kunniga lärare/coacher. Ni lyckades skapa en avspänd atmosfär såväl i samlingen som i pauserna. Lokalen var alldeles utmärkt för ändamålet. Det som serverades i pauserna kändes fräscht och uppiggande.

Jennie; du är varm och innerlig. Att lyssna till din röst till meditationen var härligt! Tips; spela in en meditations-CD med ett antal ”vanliga” meditationer och även energiorgasmer. Sälj den på kursen; vi hade köpt den direkt! Calle; din bok har vi lämnat vidare till våra vänner och vi är säkra på att det kommer ge dem en härlig stund.

Det märks att ni gillar ert jobb. Ni är båda härliga människor och vi går gärna någon kurs till framöver! Vi önskar er en God Jul!!

A&B, december 2010

Linje

Hej Calle och Jennie!

Vi sitter nu i kvällsolen med ett glas vin och reflekterar över helgen vi tillbringade tillsammans med er. Vi är verkligen nöjda – och känner oss inspirerade, upprymda, fulla med energi och kärlek – och så känner vi oss kåta mest hela tiden 😉

Kursen var mycket bra upplagt och välplanerad med en bra balans mellan teori och praktik. Ni lyckades verkligen skapa en trygg stämning och fick saker som egentligen är rätt stora för oss som är lite ovana – att kännas som det mest naturliga i världen. Ni fick oss att gå över gränser vi inte alls hade tänkt oss – vilket vi är jätteglada för 😉

Vi har inga förslag alls på förbättringar av kursinnehållet – kör på – ni är superduktiga! Ni har båda stor kompetens inom området och man känner verkligen stort förtroende för er och er kunskap.

Nu känner vi att vi tagit ytterligare ett steg in i den sensuella världen – som vi tidigare inte riktigt förstått omfattningen av – och det väcker mersmak. 😉

Kramar

T&H, juli-augusti 2010

Linje

Innan vi åkte tänkte jag vem kan vi berätta för om vårt äventyr…

Nu med facit i hand… ALLA!!!

Alla borde få träffa underbara Calle och fantastiska Jennie.
När man skaffar hund så ska man ju gå på Hundkurs…..;))))

Boken kunde vi inte hålla oss ifrån så den växelläste vi på planet hem, fin, mysig så mycket Calle;)))

S&D, januari 2010

Linje

Hej Jennie och Calle!

Tack för en inspirerande och spännande helg.

Ni är verkligen helt underbara, vi ”diggar er fett”.
Det var enkelt att spränga gränser i den trygga miljö som ni skapade. Vår kärlek till varandra har fördjupats, vi är mer nyfikna än någonsin (även om vi var lite nyfikna redan innan).

Kursen var föredömligt upplagd och framförd och gav definitivt mersmak.
Vi kan inte komma på något ni borde förändra beträffande kursens upplägg och innehåll.

Vi tycker att ni är ett mycket vackert par som utstrålar kärlek och värme, vi kommer säkert att ses igen.

Till dess, ta väl hand om varandra och knulla på! 🙂

Era vänner

E&U, september 2009

Linje

Hej Calle och Jennie!

L. och jag är fortfarande lyriska över att vi har gått Gudomlig Njutning i maj. Vi har berättat för många som vi känner… om er, om kursen och om vad den har betytt för oss. Det skulle inte förvåna mig, om ett och annat par, förr eller senare, blir några av er kursdeltagare!

Vårt kärleksliv är idag himla mycket roligare och sexigare än före kursen. Vi har också planer på att bli medlemmar i Par i Hjärter till hösten som en följd av Kursen. Sen vill vi också gå fortsättningen Livets Goda, förstås! När blir det av nästa gång?? Det vill vi gärna veta i god tid, så att vi kan planera in denna höjdpunkt.

K&L maj 2009

Linje

Hej Jennie och Calle!

Nu har fyra veckor passerat sedan vi gick kursen ”Gudomlig Njutning” tillsammans med er och sju andra par. Fortfarande njuter vi av tanken på de dagarna vi spenderade tillsammans.

Vi åkte till kursen med skräckblandad förtjusning och lämnade på söndagen kurslokalen med bara en enorm känsla av förtjusning. Förtjusning över att ha återerövrat vår lust, kärlek och intimitet till varandra! Dagarna efter kursen var vi kvar i den lustfyllda energi som ni tillsammans med oss hade skapat under kursdagarna.

Vad var det som var så bra?
Ni som kursledare och ert avspända förhållningssätt till sex. Med det förhållningssättet lotsade ni oss igenom teori och övningar på ett mycket respektfullt och lekfullt sätt. Blygsel och rädslor upphörde att existera och lämnade plats för nyfikenhet, lust att utforska och tillit.

Blandningen mellan teori, övningar och tips var överlag väl avvägd. Härligt också med tipsen på littertur, film och leksaker.

Rummet med dess form, doft, musik, ljus gav en extra dimension åt upplevelsen!

Vi har berättat om den underbara upplevelse vi var med om under dessa kursdagar för flera av våra vänner. Alla har med förtjusning lyssnat och begrundat. Många har som vi varit tillsammans i många år (minst 20) och saknar sexet och intimiteten i sina liv. Gå kursen, säger vi – och ta tillbaka njutningen i livet!

Vi vill gärna gå fortsättningen i Bordeaux! Sätt upp oss på nyhetsbrev och mejllista, tack!

Glada, sexiga hälsningar

K&L, maj 2009

Linje

Hej Calle & Jennie!

Tack för en underbar kurs!!!!!

Förutom att vi lärde oss mycket så var det mycket trevligt att träffa dig och Jennie.

Jag var ganska spänd inför det faktum att vi skulle vara nakna under kursen och är förvånad över hur snabbt det försvann.
En av mina starkaste upplevelser från kursen är hur mycket jag älskar mig själv och min kropp oavsett storlek och form.
Tack för att jag fick den känslan!!!

Vi fick flera konkreta övningar på kursen som idag har gett vårt förhållande och kärleksliv ny glöd. Jag har reflekterat över mina värderingar i ord och kan idag skratta åt det.
Tack för att ni blandar kursen med teori och praktik på ett oerhört pedagogiskt sätt med förklaringar, forskning och humor.
Vi ska absolut gå fler kurser hos er!

I&P, mars 2009

Linje

Hei!

Vil takke for ett bra kurs vi var på nå i mars.

Helt greit at det startet rolig på fredagen. Det gjorde at vi følte oss trygge. Kurset i seg selv gjorde at vi kunne føle at vi kunne være oss selv og at de andre parene ikke var noe forstyrrende element. Alt føles derfor naturlig så vi vil takke dere for ett veldig bra kurs.

Vi hadde det veldig bra sammen. Øveleser & informasjon vi fikk var veldig bra på alle måter. Vi hadde ett bra sex liv fra før men kurset gav oss nye ideer til å videreutvikle sex livet våres til enda bedre.

Vil bare tilslutt takke for ett kjempekurs.

P&K, april 2009

Linje

Hej och tack för senast!

Det här var faktiskt något av det häftigaste vi upplevt!

Vi tycker att det kändes tryggt och bra, att ni är duktiga på att låta oss par bygga bubblor. Och få oss att göra saker vi varken visste att vi kunde, vågade eller ville. Och samtidigt njuta väldigt mycket.
Överraskande kraftfulla övningar!

Blandningen mellan teori och praktik var välavvägd, ett par av teoripassen kanske väl långa.
Kvinnogruppen var en varm och berikande upplevelse. Gärna ett pass till i kvinnogruppen – men utan att undvara något annat!

Spännande att möta dessa människor som alla var så öppna och nyfikna. Inte minst er två kära kursledare.
Det var lätt att komma nära nya vänner på kursen också. Trevlig bi-effekt!

Och så återkommer vi gärna – Frankrike i höst skulle t ex passa oss fint.

Varma hälsningar

E&T, januari 2009

Linje

Hej Calle och Jennie (ni underbara människor)

Först och främst, tack för en underbart härlig kurs som vi deltog i, tidigare i månaden i Stockholm.
Jag ville vänta med att skriva utvärdering av kursen (för jag hade inte ord att sätta på känslorna veckan efter kursen, allt var ett lyckorus!)
Nu tio dagar efter vår hemkomst har vi landat en aning i vardagen, och jag måste säga att det definitivt har varit en milsten i våra liv att få uppleva något så fantastiskt och hämningsbefriande som er kurs.
T.ex. så har vi i sinnet inrättat en ny helgdag – dagen G – den 10/1 (dagen då vi upptäckte G-punkten)

Att det kunde vara så befriande att sitta med 16 andra nakna personer i ett rum, samtidigt som vi under övningarna inte kände deras närvaro i och med att vi två bara hade ögon för, och var uppslukade av varandra.
Ni har ett fantastiskt lugnande och pedagogiskt sätt att få fram kärlekens budskap.
Vad som var både lite hämmande och skrämmande förut kändes bara naturligt när vi väl var på plats.

Jag frågar mig, skall ni ändra någonting i kursen?
Nej, jag kan inte komma på någonting som skulle kunna förhöja den upplevelse vi fått till oss.
Att vi vill fortsätta att utvecklas är för oss bara ett naturligt steg i vår relation.

Vi vill självklart anmäla oss till kursen Livets Goda i Bordeaux i Maj och jag hoppas innerligt att kursen inte redan är fullbokad.
Vi väntar med iver att få höra ifrån er.

Med de allra bästa hälsningar

D&K, januari 2009

Linje

Hej!

Ni skapade en jättemysig stämning med musik och levande ljus.
Ni lyckades väldigt bra med att skapa en trygg och öppen atmosfär där det inte kändes vare sig pinsamt eller nervöst, utan väldigt öppet och förlåtande, så det var lätt att prata ohämmat inför alla. Mycket kärleksfullt!

Vi blev imponerade av er som personer, ert hedniska förhållningssätt och ert mod att hålla sådana här kurser.
Det som vi särskilt lärde oss var nya sätt att bygga upp en erotisk spänning mellan oss såsom med dans, trummor, andning, mm. Det här med ritualer har fått en ny betydelse. Oljor och leksaker var vi duktiga på redan innan, men att öva på massage på olika sätt gör det hela ännu bättre.
Dansen till trummorna var en ny och jättehärlig upplevelse.

Det var lätt att känna igen sig i alla delar på kursen och upplägget stämde väl överens med beskrivningen på hemsidan.
Det var väldigt lätt att öppna upp för nya tankar och kursen fick oss att inse och stärkte oss i hur rätt vi har att våga leva ut vårt sexliv.

G&U, januari 2009

Linje

Hej Calle och Jennie!

Vill börja och tacka er för en underbar helg. Den var så rätt i mitt liv och vårt gemensamma.

Feedback på er utbildningsram:
Tydlig pedagogik. Tydlig ramsättning.
Ni började ofta nya sessioner med prat, sedan visade ni övningen. Sen fick vi göra….
Fast allt detta visste ni redan. Er ramsättning gynnar hela hjärnan.
Tryggt och skön början med trumman. Bra ankring att ni använder det båda dagarna sedan. Vilket hjälpte mig att komma in i ramen och i min kropp och till rummet.
Ni har bra varierade toner och tempon när ni talar.
Det tyckte jag om. 🙂
Ni var mycket samspelta.

När ni kommunicerade så var ni ”sorterade” dvs. att ni inte prackade på oss några sanningar.
Ni var öppna för undantag. Det är ont om så sorterade lärare idag.

Jag tycker om ert koncept. Väx vidare tillsammans och nå ut i världen. Fortsätt sprid den kärlek och värme som ni kopplar till lust och sex.

Hur har det påverkat mitt liv?
Wow wow wow. Jag har varit så trött på sex, på lust, på allt med närhet. Har alltid upplevt att jag inte haft närhet fullt ut. Vilket jag insåg handlade om att jag aldrig vågat eller velat blotta mig så mycket inför mig själv eller andra.
Jag har aldrig tyckt om min kropp. Sista året har jag skyllt på att jag gått upp 10 kg. Fast jag gillade inte ens min kropp innan. Under denna helg så fick jag verkligen kontakt med mig själv och en belöning för allt arbete jag gjort sista åren.
Så den lust som väcktes i helgen var något djupare, något vackrare, häftigare mer dynamiskt. Ja allt.

A och jag har haft ett blää sexliv. Nu är det så bra.
Han får fortfarande inte sova. Jag är kåt hela tiden.
Jag delar med mig av mina upplevelser och rekommenderar er med värme.

Jag var på Love Store och köpte ett raffset… Vilket A bett om i flera år. Och nu var det så rätt. Hittade massor som jag ville ha.
Han fick även kroppspuder och ögonbindel.
Så om jag har en lycklig man. Ja det ska gudarna veta.
Fast framför allt så är alla lyckliga. Barnen undrar vad som hänt.
”Du e ju helt tokig” ”vad glad du är”
Och ja, jag mår så bra!

Er helg blev räddningen på vårt äktenskap.

Ha det gott!

A&A, december 2008

Linje

Hej Calle och Jennie.

Ser nyhetsbrevet och längtar efter att få gå på kurs igen.
För både Peter och mig var det en underbar helg. Vi har verkligen tagit till oss massor från kursen.
Gjort om vårt sovrum till ett riktigt kärleksrum bl.a.
Ger varandra en dag eller kväll av bara njutning.
Peter brukar läsa noveller från Cirkus Eros högt för mig när vi lagt oss på kvällen.
Vi tänder ljus och har mysigt.
Ger varandra mycket uppskattning o.s.v.
Ja, det är så mycket…..

Har ni någon fest typ den förra igen så hör av er, annars syns vi på Skeppsudden till våren kanske. Vi är sugna på det.

Kram från oss båda!

B&P, oktober-november 2008

Linje

– Ska det verkligen vara nödvändigt att rota och röra runt i ett fungerande förhållande och gå på parkurs, frågade min mamma när jag nämnde att jag och Mats skulle gå på parkurs under helgen. Hon skulle bara veta …

Vi har varit på en underbart givande kurs i helgen som heter ”Gudomlig Njutning – Hängivenhetens konst” som Jennie och Calle Rehbinder håller i. Vi var 5 par, under 3 dagar av enormt intressant och givande information, samt underbara övningar i praktiken.

Vi trodde aldrig att vi skulle uppnå den extas som vi faktiskt upplevde. Ibland vart det lite väl mycket prat och info. Men när vi kom till övningarna – var ingenting onödigt eller för mycket. Alla bjöd enormt på sig själva och en såååååå stor trygghet i gruppen så man kunde känna sig fullständigt trygg i allt.

Vi tackar och njuter av våra nya erfarenheter och framför allt är vi så overhört lyckliga hur vi blivit mer än vad vi var förr. Vi är ETT med varandra och kommer förbli så for ever and ever and ever…

TACK CIRKUS EROS och JENNIE OCH CALLE!

C&M, juli 2008

Linje

Jennie och Calle,
Ni är Universums Sexigaste Sötnosar.

Vi har haft en omvälvande, härlig och sexig helg. Ni två skapade en varm, vänlig, glad, lekfull, humoristisk och allvarlig atmosfär som vi kände oss helt trygga i. Gruppen var också så varm och öppen att det aldrig fanns något läge där vi behövde känna oss blyga eller tveksamma eller generade. Och så var alla deltagare så vanliga vardagsmänniskor, och samtidigt nyfikna och öppna. Alla skulle kunna ha varit gamla vänner. För att inte tala om er förstås.

Kursen var riktigt bra pedagogiskt upplagd. Det var precis lagom hastighet så att gränserna tänjdes lite i taget, i takt med att kunskaperna och medvetenheten ökade. Vi tycker att det var en bra balans mellan teori och praktik. Man behöver lite teoretiska avbrott eller avbrott för samtal i praktiserandet. Det ger vila och ny energi. Vi tycker att ni förmedlade stor kärlek, djup respekt och en varm och smittande kåthet för varandra som gav oss alla den inspiration som gjorde att vi själva vågade släppa hämningar och ta till oss allting.

Vi har lärt oss massor. Vi älskar varandra. Vi har haft ett bra sexliv innan kursen. Men vi har inte givit varandra tydligt uttalade önskningar, vi har strävat efter den gemensamma orgasmen, vi har inte så ofta bara tagit emot självcentrerat eller givit förbehållslöst, vi har koncentrerat oss på penetration. Nu talar vi, nu önskar vi, nu leker vi, nu masserar, slickar och suger vi, nu tar vi och ger vi kärlek och sex på ett annat sätt. Det har visserligen bara gått ett par dagar, men det känns som om ni har startat en liten revolution för oss. Vi ska skaffa leksaker och ser fram emot vår sommar i Thailand där vi i lugn och ro kan njuta av all visdom och frihet ni har givit oss.

Puss och kram!

M&P, maj-juni 2008

Linje

Hej ni fina!

Tack för en gudomlig helg! På ett helt fantastiskt sätt lyckas ni skapa en varm och trygg stämning. En helg fylld med njutning, kunskap och (kär)lek!

Under och efter den här helgen har vårat förhållande blommat ännu starkare och vi är varandra närmare på alla sätt. Ni är otroligt inspirerande, fortsätt med det fantastiska arbete (lek 🙂 ni gör!

Ett enormt tack och på återseende!
När ekonomin tillåter kommer vi garanterat gå fortsättningen.

E&E, maj-juni 2008

Linje

En gudomligt hängiven helg!

Väl på plats fick vi ett mycket varmt välkomnande och då menar vi inte bara temperaturen i lokalen som var så behaglig att det kändes dumt att gå med massa kläder på sig, utan det bemötande vi fick av er. Ert öppna sätt gjorde att nervositeten släppte direkt. Visst kom den tillbaka lite när det var dags att släppa kläderna och börja dansa men det var sköna tongångar från trumman så det kändes nog bara skönt egentligen.

Den öppna atmosfären som genomsyrade hela helgen gjorde att det var lätt att fokusera på här och nu, och framförallt på varandra, men även det som kommunicerades från er.

Upplägget på kursen var mycket bra, enkla övningar i början, till mer avancerade ju längre helgen led. Vissa övningar kanske man inte såg syftet med när de skedde men när ni knöt ihop säcken på söndagen är det nog ingen övning som vi ville vara utan.
Lagom många par på den kurs vi gick (5 par) och bra med pauser så man kunde lära känna varandra och på det sättet också känna sig tryggare i gruppen.
Kul med genomgång av filmer, litteratur och leksaker.

På söndagen innan lunch gjorde vi några jättemysiga energiövningar då man verkligen kom nära varandra.

Summa summarum en mycket givande helg och det gav mersmak och vi hoppas att snart kunna åka ner till Bordeaux och fortsätta där denna kurs slutade.

Resan hem tog lite längre tid än beräknat. Tio mil hemifrån klarade vi det inte längre utan körde av motorvägen, backade in på en skogsstig och kröp bak i baksätet och fortsatte på temat från helgen fast lite vildare. Ni må tro att det var immigt på rutorna när vi skulle åka därifrån! Vi hade visst haft lite bråttom när vi backade ner, så på vägen därifrån körde vi i frontspoilern som lossnade delvis – men det var det värt. 🙂

K&P, februari 2008

Linje

Gudomlig njutning – Hängivenhetens konst – var ingen överdrift.
En vecka efter er underbara kurs är vi fortfarande i sjunde himlen. Tack för en fantastisk helg och tack för den kunskap och stämning ni förmedlade.

Det här är det bästa vi gjort på länge.
Vi ser fram emot fortsättningen.

A&T, december 2007

Linje

Hej Calle och Jennie,

Vi vill bara tacka för en trevlig, kul, lärorik och sexig helg tillsammans med Er två och deltagarna på kursen.
Ni var jätteduktiga och gjorde det hela till en fantastisk upplevelse.

Vi hörs. Och Syns!

Kram!

M&M, september 2007

Linje

Att få släppa så mycket hämningar och låsningar – när skam och blyghet helt försvinner – har gett oss massor.
Vi har lärt oss att njuta av sex och lust, något som tidigare var förknippat med prestationsångest och låsningar.

Er förmåga att få alla avslappnade, trots vår nakenhet, imponerade mycket. Mycket handlar säkert om att ni verkar så fullkomligt säkra i situationen.

Vi känner oss båda och tillsammans pånyttfödda med ett naturligt och fantastiskt sexliv, som vi inte ens visste att vi sökte.

Varmt tack för en underbar helg.

A&H, februari 2007

Linje

Tack för senast. Helgen 16-18 feb. 07 kommer att förgylla tillvaron för mig och min fru i all framtid, det var helt fantastiskt.
När vi klev in genom dörren till ert kärlekstempel gick kroppen ner i varv och det kändes helt lugnt, tryggt och skönt.
Att sitta nakna med flera andra par blev plötsligt naturligt och väldigt erotiskt.
Ni körde kursen i ett bra tempo, sa många klokskaper som tål att upprepas många gånger.

Fredag och lördag flöt på med skön massage av hela kroppen – även könen – jag var härligt trött och kåt när jag somnade på kvällarna.
Desto bättre blev söndagen när ni visade er sköna älskog och gav oss tid att praktisera det vi talat om. Det var helt magiskt.

Vi får bevara denna kurs i minnet och plocka fram godbitarna ofta i framtiden.

Tack ännu en gång – vi önskar er en skön framtid!

Å&M, februari 2007

Linje

Här ligger vi nu med 15 levande ljus och funderar på lite feedback till er och kursen som var i helgen.
Rent allmänt så var det en rent otrolig upplevelse för oss, både under och framförallt så här efter helgen. Till exempel M-L, som lyckats få tre orgasmer efter varandra, tack vare denna fantastiska g-punkt. Eller jag, T, som inom kort kommer att inhandla ett antal olika sorters olivoljor…

I stort tycker vi att kursen var helt underbar, som en kväll i templet… Den överträffade helt enkelt våra förväntningar. Helheten var bra sammansatt, det var en välkomnande atmosfär, nervositeten försvann snabbt.
Upplägget i övrigt var också helt O.K. Ni lyckades frigöra våra sinnen steg för steg, på ett otroligt bra sätt.

Den absolut skönaste helg jag upplevt med M-L och en av de skönaste helgerna i mitt liv!
Jag är så glad att vi kunde vara med och jag tänker inte missa ett tillfälle framöver att ”missionera” om det underbara i att njuta av sex, varandra och av livet.

Som sagt, TACK!
Ni har gett mig möjligheten att skapa en ny dimension av njutning med Min älskade!

M-L&T, januari 2007

Linje

Tack för en mycket stimulerande och rolig helg! Ni är fantastiska. Snacka om att lämna många hjärnspöken bakom sig efter denna härliga helg!

Det här är en kurs som alla bör gå, oavsett om man har ett fantastiskt sexliv eller inte. Vi lärde oss massor!

När vi kom hem sent på kvällen efter kursen så hade vi så mycket lust att vi genast satte igång och tränade!!!

Vi återkommer med mer feedback när vi landat i tankarna!

M&H, januari 2007

Linje

Tack för en alldeles underbar och storslagen helg.

För oss känns det som att denna kurshelg var en erfarenhet som kommer att sätta viktiga avtryck i våra liv och framförallt gavs oss nyckeln till en djupare kärlek. En känsla av värme och godhet i hjärtat.

Vi har funderat på om vi skulle velat ändra på något under kursen och vi kommer inte på något. Vi tror däremot att ni gör en stor gärning och att det har en stor betydelse för alla de som har/får möjligheten att gå kursen.

Vi tycker också att ni var helt otroliga på att skapa en varm och kärleksfull stämning i vår gemensamma bubbla och som fortfarande känns. By the way var övriga kursdeltagare också varma och öppna och bidrog till den underbara stämningen.

Hos oss börjar det nu att växa fram nya, kåtare, spännande, välgörande ritualer i sängkammaren.
Men även i familjen i stort har vi börjat att prova nya rutiner. Exempelvis har vi börjat att ha rådslag med barnen, med talstav, vilket uppskattas enormt av 7-åringen!

P&L, januari 2007

Linje

Tack för en varm, trevlig och inspirerande helg!! Kursen var bra upplagd med avseende på information och övningar. Speciellt tycker vi att det överlag var lagom djup på informationen.
Det blev aldrig tråkigt att sitta och lyssna eftersom ni varvade snacket mellan er, vilket skapade dynamik. Dessutom är ni bra pålästa och man märker att ni har mycket erfarenhet.

Bra med er kurs var de fräscha frukterna och nötter och choklad samt dryck… nyttiga alternativ istället för vanligt onyttigt fikabröd & kakor som man bara blir uppblåst av.

Vi gick kursen för att komma närmare varandra igen efter en del år som varit fulla med barn och annat.
Vi har båda bestämt oss för att inte hamna tillbaks i gamla hjulspår utan se kursen som startskottet på något nytt.

Vi är i grunden positiva, så vi har svårt hitta fel och brister med kursen….
Tack igen Calle och Jennie för en helg vi aldrig glömmer så länge vi lever!

L&G, december 2006

Linje

Tack för en fantastisk och givande kurs.

Er öppna och raka hållning till sex skapar lust att försöka leka fram något liknande i vårt förhållande.

Mycket spännande teorier, metoder och anknytningar till gamla tider och religioners öppna sexrelationer var också mycket spännande och inspirerande att höra om.
Vi ser fram emot att höra från er om ev. kommande träffar!

A-H&M, maj 2006

Linje

Tack för en underbar kurs! Vi var lite nervösa innan, men allt blev så avslappnat. Tack för alla idéer vi fick!

Kursen blir definitivt ett avstamp för förstärkt kärleksliv och större livsnjutning. Det blev mycket bättre än vi förväntat oss.

Det känns som om vi fått en klokare syn på hela relationen på ALLA plan. Vi har blivit mycket rikare i själen. 🙂

Vi tror att alla skulle ha nytta av denna kurs, och är man osäker på om man vågar så har man förmodligen störst nytta av kursen.

C&M, december 2005

Linje

Tack så jättemycket för en underbar helg!
Efter att ha varit lite nervösa men nyfikna inför fredagens sammankomst, kom vi av oss helt och bara njöt!
Att kunna sitta naken obehindrat bland okända människor var en ren befrielse.
Vi var helt enkelt vanliga människor med vanliga behov.

Era tankar och funderingar runt vår förhållning till oss själva, ”etablerade tankesätt”, filosofiska inlägg och en smula anatomi blandas med perfekt avvägning.
Att ni kunde bjuda så mycket på er själva skapade en otrolig värme och tillit i gruppen.
Själen fick mycket livgivande energi och sexlivet precis det vi hoppats på. Allt hänger ju ihop och det lugn vi levt med sedan dess vet vi inte när vi upplevde sist.
Att ta tag i sin sexualitet och utforska både sig själv och sin partner tog oss till nya galaxer. Och vi hade kul!

Helgen gav oss inte bara mer lust utan även mer lust till livet.
Vi kan bara rekommendera alla som vill ta sig till nya höjder med sin partner att boka sig omgående!

P.S. Låt oss veta när ni planerar uppföljningskursen.

C&W, december 2005

Linje

Kursen var alldeles underbar och vi har lärt oss massor (som vi hoppas kunna praktisera under ledig tid nu under våren).
Ni är underbara människor som verkligen bjuder på Er själva, och att få se Er kärlek till varandra är också livgivande. Ni är på rätt väg.
Ibland kändes det dock som om man hade behövt kanske dansa ännu mera, t.ex. till de underbara trummorna, för att få upp ångan lite mer.
Annars var det som vi säger i Värmland – skitbra!
Ta hand om varandra och upplev mycket och skön kärlek.

T&C, november 2005

Linje

Helgen innebar en vändpunkt, inte bara sexuellt, utan framförallt själsligt. Eftersom det senare i så hög grad påverkar det andra skall jag erkänna att de sexupplevelser vi haft under den gångna veckan saknar motstycke och då anser vi oss ändå vara ganska erfarna och frimodiga. Det bästa är ändå den ständiga utvecklingen som innebär att vi ständigt når nya höjder.

Förutom att vi varje kväll möts i en ny erotisk ceremoni, där vi bara är till för varandra, är dagarna fyllda av en euforisk stämning, vidmakthållen diverse ekivoka mail och SMS. Kort sagt känns det som vi nått en kroppslig och själslig befrielse. Förälskelsen har återuppväckts och lever varm, öm och stark i varje del av kroppen.

L&I, november 2005

Linje

Vi är väldigt nöjda, och kursen gav den nytändning som vi hade hoppats på och behövde.
Det största intrycket som det gav oss båda är hur ni lyckades skapa en sådan varm atmosfär, så att det blev det naturligaste i världen att öppna sig både själsligen och kroppsligen.
Att tala öppet om sex, kön och lust tillsammans med vilt främmande människor gör ju att det i tvåsamheten hemma också känns naturligt och lättare, på ett helt annat sätt än tidigare. Mycket beror ju på att ni själva har ett sådant naturligt förhållningssätt till sex, kön, lust och er själva och det smittar liksom av sig.
Det var positivt att ni lade ned en hel del tid på just kommunikation, för det är ju det som det handlar om.
Vi konstaterade att alla (de flesta) av våra bekanta skulle ha nytta av att gå denna kurs.

P & L, september 2005

Linje

Tack för en härlig helg…

Vi känner en större innerlighet och närhet till varandra än tidigare, och kursen har redan gjort oss mer avslappnade i vårt sexliv och vi känner att vi med mer övning och träning på att tänka och göra rätt så kommer det att bara gå uppåt 😉

Vi vill tacka er för att ni givit så mycket av er själva, och hoppas att ni fortsätter att hålla njutningens fana högt i denna ytliga värld.

A-S & N, september 2005

Linje

Detta var i sanning en omskakande – och underbar – helg. Jag har gjort saker jag aldrig hade trott om mig själv, men framförallt har min man gjort saker jag aldrig hade trott om honom.
Jag kan bara rekommendera denna kurs. Det fanns saker jag inte tyckte var toppen, men kontentan av den var att vi fått nåt helt nytt ihop jag o mannen, vi är starkare, mer kära – och mer kåta.
Det finns ingen jag känner som inte borde gå den…

A&H, september 2005

Linje

Vilken underbar känsla att få spendera en hel helg med att vara nakna tillsammans och bara bry sig om varandra.

Kursen öppnade en helt ny värld för oss och har gett oss massor av härliga stunder. Inte bara genom sköna praktiska tips utan även genom den ökade njutning som man kan få uppleva när man lär sig att uppskatta sin kropp och ta vara på sin egen lust.

Övningarna gjorde verkligen att vi kom närmare varandra både mentalt och kroppsligt och skapade en härlig erotisk stämning som lever kvar.

Det var häftigt och härligt att se att även den lite äldre generationen har nyfikenheten att utforska nya vägar till njutning. Det ger oss hopp om en spännande framtid.

Jennie och Calle, ni är verkligen riktiga inspiratörer och det var härligt att se att ni själva njöt så mycket av att hålla i kursen. Tack för att ni delade med er av er kunskap och era erfarenheter!

M&N, juni 2005

Linje

Hej Calle & Jennie, och Tack för en underbar helg!
Vi har varit ihop i över 30 år och har haft det bra tillsammans, även på det sexuella planet, men denna kursen öppnade en helt ny bok för oss.
Vi pratar sex helt öppet med varandra nu, vi smeker varandra mycket oftare, vi tänker på varandra oftare och framför allt har vi lärt oss uppskatta oss själva och våra kroppar.

Det var en öppen och naturlig stämning mellan alla på kursen, och detta bidrog till att vi inte kände någon skuld, eller att vi kände oss avvikande, vilket till stor del berodde på ert ledarskap.
De praktiska övningarna får högsta betyg och totalt sett får kursen mer än godkänt.

När vi åkte hem (en bilfärd på 6 tim) var inte radion på en enda gång, vi var kåta hela tiden, smekte varandra (lite farligt ibland) pratade sex, kuk, fitta, ord vi normalt inte använder, och det kändes naturligt och härligt.

Visst är det märkligt, att efter 30 år tillsammans skall behöva åka till Stockholm på sexkurs. Men va skönt att ni finns, Calle & Jennie, så att vi fick uppleva detta.
En fortsättning på denna kurs, där ni kan hjälpa oss (nybörjare) att nå nya upplevelser ser vi fram emot.

Ha en riktigt skön sommar och tack för att ni väckt sexlusten i oss!

A-C & G, juni 2005

Linje

Vi vill börja med ett stort TACK till er för en underbar helg full av njutning och nya ideer – en helt underbar kurs som verkligen har ’väckt’ mig.
En av de största lärdomarna var vikten av avkoppling, framför allt på andlig/själslig nivå. Vi konstaterar att sex blir så mycket bättre om man är med till 100%. Redan nu kan vi känna av när den andra inte är helt närvarande.
Något som man kan konstatera är att det gäller verkligen att vara i en gemensam bubbla för att ha det häftigaste sexet.
Vi håller nu på att göra sovrummet till en erotisk oas, så nu har alla familjekort flyttats :-).
Det är fantasktiskt med denna öppenhet som blev mellan paren.
Allt som allt så var det en fantastisk upplevelse på dett personliga planet, relationsmässigt och sexuellt.
Det känns som det är perfekt med uppföljningskurs om ca ett år…
(Vi vill gärna ha läxförhör!) 🙂

A & K, januari 2005

Linje

Detta gjorde ni mycket bra!
Lokalen känns mycket ombonad och är stämningsfullt iordningställd.
Ert val av musik är varierat på ett mycket bra sätt.
Jag tycker ni har en bra mix av ämnen som berör kommunikation, ansvar för egen njutning, sex i ett större sammanhang av relation mellan två partner, erotik och ren sexuell teknik.
Det är smart att genomföra hela kursen med nakna deltagare för att avdramatisera detta med kroppsfixering.
Ni har en lysande balans i hur ni fördelar pratet er emellan.
Ni kommunicerar på ett lugnt och tydligt sätt samtidigt som ni framstår som både kunniga och erfarna. Ni har en behaglig balans mellan allvar och humor.
Vi ser också fram emot en påbyggnadskurs!

C & E, januari 2005

Linje

Kursen var helt fantastisk och gav oss båda en helt ny och fantastisk dimension i vårt kärleksliv. Vi tyckte vi hade det allra bästa kärlekslivet innan men upptäckte till vår förvåning att det kunde bli BÄTTRE!
Vi kom hem saliga och fyllda av åtrå och kärlek och vi längtar efter varandra så fort vi är ifrån varandra. Vi har lovat varandra dyrt och heligt att i vårt hem, så ofta vi kan, försöka återuppleva den stämning som ni skapade.

C-J & G, december 2004

Linje

När vi hittade kursen på Er sida så kände vi direkt att detta var något vi ville göra.
Och vi vågade!
Vilken fantastisk upplevelse.
I en varm kärleksfull miljö bekräftade vi både oss själva och varandra.

Mycket av det ni tog upp på kursen har vi lekt med, provat eller tillämpar redan.
Det var starkt att få dela tankar och erfarenheter med de andra i gruppen, både om sådant vi hade med oss i bagaget och om övningarna som vi gjorde i gruppen under kursen.

Tack Jennie och Calle för att ni åstadkom denna gemenskap där alla vågade öppna upp, bjuda på sig själva under respekt för varandra! Ni har hjälpt oss öka avspändheten, minska hämningar och stimulera lusten att pröva mer!!!

P.S. Vi vågar mera – Vi ser fram emot en fortsättningskurs!

O & K, december 2004

Linje

Så här efter några dagar och med lite distans i kroppen så känns helgens övningar fortfarande ganska omvälvande. Det är enormt befriande att kunna kasta loss från fördomar, etikett och stela värderingar och stäva mot en tillvaro där kärlek, omtanke och erotik har en större och mer berättigad betydelse. Vi har öppnat ögonen och vi njuter av det. Rent praktiskt fungerade kursen mycket bra. Ni bjöd mycket på Er själva och skapade på så vis en mycket fin och varm stämning.
Kan Ni inte fixa en fortsättningskurs…? Vi var rätt många som kände för en vidare utveckling.
Lycka till med Er mission. Den är mycket berättigad.

B & A, december 2004

Linje

Tack för en givande kurs!
Vi har både erövrat nya marker och fått inspiration till nya vägar i våra liv.

L & K, juli 2004

Linje

Vi är mycket nöjda med kursen. Det gav oss väldigt mycket, på många sätt. Den stämning av värme och kärlek i rummet och gruppen var mycket påtaglig och uppfyllande och bidrog väldigt mycket till vårt välbefinnande hela helgen, dygnet runt.

L & I, juli 2004

Linje

Tack till Calle och Jennie som på ett fantastiskt sätt förmedlade kunskap och erfarenheter i kärlekens njutningar!
Efter två veckor känner vi oss fortfarande heta efter de positiva, varma och erotiska stämningarna från kursens kärleksfulla aktiviteter!

H & A, juli 2004

Linje

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Spara

Spara

Spara

Spara